Putin’den Ukrayna’da Stalin taktiği

Putin’den Ukrayna’da Stalin taktiği
Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı Valdis Dombrovskis, “Rusya, açlığı bir savaş silahı olarak etkin bir şekilde kullanarak Ukrayna’nın gıda stoklarını ve depolama alanlarını kasıtlı olarak hedef alıyor ve yok ediyor” dedi.

Devlet Başkanı Vladimir Putin''in emriyle başlayan Rusya- Ukrayna savaşı 52. gününe girerken ülkede gıda krizi yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, yedi haftadır süren savaşta, Rus bombardımandan etkilenen kasabalara gıda teslimatının ciddi şekilde kesintiye uğradığını söyledi.

Yapılan açıklamada, “Bazı kuşatma altındaki bölgelerde durum o kadar kötü ki, insanlar su birikintileri ve radyatörlerden su içmeye çalışırken açlıktan sokak köpeklerini de öldürmeye başladılar” ifadeleri yer aldı.

Bazı kişilerin ise yeraltı sığınaklarından yemek aramak için dışarı çıktıkları ancak burada saldırılar sonucu öldürüldükleri vurgulandı.

"GIDA DEPOLARINI KASITLI OLARAK HEDEF ALINIYOR"
İngiliz basınına konuşan Avrupa Komisyonu başkan yardımcısı Valdis Dombrovskis, “Rusya, açlığı bir savaş silahı olarak etkin bir şekilde kullanarak Ukrayna’nın gıda stoklarını ve depolama alanlarını kasıtlı olarak hedef alıyor ve yok ediyor” dedi. Dombrovskis ayrıca bu durumun, Ukraynalılar için bir ‘gıda kıtlığı’ anlamına gelebileceğini söyledi.

STALİN’İN UYGULAMALARINA BENZETTİ
İngiliz basını, Ukrayna’da tetiklenen gıda krizini eski Sovyet lideri Joseph Stalin dönemindeki ‘büyük kıtlığa’ benzetti. Stalin o dönem Ukrayna’daki gıda malzemelerine el koymuştu.

Beasley, savaşın ‘Ukrayna’daki insanları mahvettiğini’ söyledi ve insani krizin yakında daha da kötüye gideceğini belirtti.

BM Dünya Gıda Programı başkanı David Beasley, Rusya’nın Ukrayna’da ihtiyacı olanlara yardım etmeyi hedefleyen kuruluşlara izin vermediğini de vurgularken, "Önümüzdeki birkaç hafta ve birkaç ay şimdi olduğundan daha karmaşık hale gelebilir. Aslında her şey daha da kötüye gidiyor.” dedi.

İlgili Haberler