Putin-Zelenski görüşmesi olacak mı? Ukrayna lideri Zelenski'den açıklama geldi

Putin-Zelenski görüşmesi olacak mı? Ukrayna lideri Zelenski'den açıklama geldi
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yaptığı en son açıklamada, "Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor, ama başka seçeneğim yok. Putin ile benim aramda bir görüşme olmayabilir" dedi.

24 Şubat''tan beri devam eden savaşta Rusların Kiev yakınlarındaki Buça''dan ayrılmasının ardından sokaklarda sivillerin cansız bedenleri bulundu. Rus güçlerinin çekilme sürecinde olduğu Çernihiv''de ise Ukrayna ordusu, bazı kasabaları geri aldı. Çernihiv Belediye başkanı, Rus bombardımanının şehrin yüzde 70''ini yok ettiğini söyledi.

"PUTİN İLE BİR GÖRÜŞME OLMAYABİLİR"

Dün Buça''daki katliamı bizzat görmek için bölgeye giden Ukrayna lideri Zelenski ise yaptığı en son açıklamada, "Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor, ama başka seçeneğim yok. Putin ile benim aramda bir görüşme olmayabilir" dedi. Zelenski ayrıca, Buça''da bulunan sivil cesetlerine ilişkin, "Muhtemel savaş suçlarını araştıracağız, diğer ülkelerin savcılıklarını da sürece dahil edeceğiz" dedi.

RUSYA, KATLİAMI YALANLADI

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise Buça''daki sivil ölümlerine ilişkin, "Ukrayna''da yalan haberlerin yapılması ve propaganda kampanyasının başlatılmasıyla ilgili birçok örnek var" değerlendirmesinde bulundu.

ZELENSKİ BM''YE BUÇA''YI ANLATACAK

Diğer yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) hitap edecek. BMGK nisan ayı dönem başkanı İngiltere, daimi temsilciliğinin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Zelenski''nin bugün BM Güvenlik Konseyine hitap edeceğini duyurdu.

Sivil ölümlerinin gerçekleştiği Ukrayna''nın Buça kentini ziyaret eden Zelenski''nin BMGK''nin Ukrayna oturumunda video konferans ile konuşacağı belirtilen paylaşımda "İngiltere, Konsey başkanlığı sırasında Rusya''nın savaş suçları hakkında gerçeğin duyulmasını sağlayacak. Putin''in savaşını ve gerçeği açığa çıkaracağız" ifadesine yer verildi.

İlgili Haberler