Ramazan ayı ne zaman başlıyor. İlk sahura hangi gece kalkılacak. Ramazan Bayramı ne zaman

Ramazan ayı ne zaman başlıyor. İlk sahura hangi gece kalkılacak. Ramazan Bayramı ne zaman
Mübarek 3 aylara girmemizin ardından Ramazan ayı ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Milyonlarca insan Ramazan ayının ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk sahura hangi gece kalkılacak? Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor? İlk teravih namazı ne zaman kılınacak? Ramazan ayı ve bayramı hakkında merak edilen tüm detaylar…

İslam alemi için 11 ayın sultanı olarak kabul edilen mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanlar oruç tutacak. Ramazan ayında ilk sahura hangi gece kalkılacak? İlk teravih namazı ne zaman kılınacak? Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor? Sorularının tüm cevapları haberimizde…

İLK SAHURA HANGİ GECE KALKILACAK?

Ramazan ayının ilk orucu için Müslümanlar 12 Nisan''ı 13 Nisan''a bağlayan gece sahur yapacak ve 13 Nisan günü yılın ilk orucunu açacak. Yılın son oruç tarihi ise 12 Mayıs Cumartesi olarak belirlendi.

İLK TERAVİH NAMAZI NE ZAMAN KILINACAK?

Mübarek üç aylardan sonuncusu olan Ramazan ayında oruç tutmaya başlayacak Müslümanlar 12 Nisan ilk teravih namazını kılacak.

RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan ayının ilk orucu için 12 Nisan’ı 13 Nisan’a bağlayan gece sahura kalkılmasıyla beraber 13 Nisan günü Ramazan ayı başlamış olacak.

2021 RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

12 Mayıs günü Ramazan ayının son orucu tutulacak ve ertesi gün yani 13 Mayıs 2021 Perşembe günü Ramazan Bayramı''nın ilk günü, 15 Mayıs 2021 Cumartesi günü ise son günü olarak belirlendi.