Recep Tayyip Erdoğan: Şehitler tepesi inşallah boş kalmayacak

Recep Tayyip Erdoğan: Şehitler tepesi inşallah boş kalmayacak
Van’ın Bahçesaray ilçesinde yaşanan çığ felaketinde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Erat’ın cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Şehitler tepesi inşallah boş kalmayacak" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van’daki çığ felaketinde şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Erat için Ataköy’de düzenlenen cenaze törenine katıldı. Son günlerde ciddi manada felaketlerle mücadele edildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bir taraftan Van'daki hadise, bir tarafta İdlib'de yaşadıklarımız ama karşı tarafa da bedelini çok ağır ödettiklerimiz var. Şehitler tepesi inşallah boş kalmayacak” ifadelerini kullandı.

"KAZA VE KADERE İMANIN GEREĞİ OLARAK..."

Cenaze namazının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza ve kadere imanın gereği olarak sabredildiğini ifade ederek, “Gerçekten bu ara ciddi manada felaketlerle mücadelemiz var. Bir taraftan cephelerde savaşıyoruz, bir tarafta da şu anda çığ altında kalanları kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tabi bunlar özellikle kaza ve kaderin bizler için bildiğimiz ama imanımızın gereği olarak da sabrettiğimiz konulardır. Biz buna sabredeceğiz” şeklinde konuştu.

“Zira biz biliyoruz ki şehitler tepesi inşallah boş kalmayacak” yorumunda bulunan Erdoğan, “Şehitler tepesi boş kalmayacağı için de bizler şehadete ürkerek, korkarak değil, tam aksine adeta sevgili Peygamberimizin 'Keşke ben de o makama ulaşsaydım.' niyazında olduğu gibi, bu şekilde yürüyeceğiz. Şu anda biz Cihan kardeşimizi bu şekilde uğurluyoruz. Rabb'im sevgili Habibi'ne, Cihan kardeşimizi inşallah komşu eylesin. Tüm aileye ve milletimize başımız sağ olsun diyorum. Ordumuzun, tüm polis teşkilatımızın, jandarmamızın başı sağ olsun” dedi.