Rekabet Kurulu'ndan İstinyepark'ın satışa onay

Rekabet Kurulu'ndan İstinyepark'ın satışa onay
Rekabet Kurulu, bazı şirketlerin devralınmasıyla ilgili başvuruları karara bağladı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde duyuruldu, bazı şirketlerin devralınmasıyla ilgili başvuruları karara bağladı.

Rekabet Kurulundan yapılan duyuruya göre MAT Metal BV hisselerinin tamamının ATA Steel lnvestments BV tarafından devralınması başvurusunun izne tabi olmadığına karar verdi.

Kurul, AGCO Corporation ve Trimble Inc.'in ortak girişimi Trimble Solutions, LLC'nin ortak kontrolünün AGCO Corporation ve Trimble Inc. tarafından devralınmasını onayladı..

Türk Ytong'un ortak kontrolündeki Xella Baustoffe GmbH ve Demir Holding tarafından devralınması işlemine onay verdi.

İSTİNYEPARK'A ONAY ÇIKTI

Rekabet Kurulu, İstinyepark'ın satışına onay verdi. Açıklamaya göre, Qatar Investment Authority ve Şahenk Ailesi tarafından ortak kontrol edilen Doğuş Turizm Sağlık Yatırımları ve İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret AŞ'nin tamamının Orjin İstinyepark İstanbul Gayrimenkul Yatırım AŞ tarafından satın alınmasına izin verdi.

Aluflexpack AG'nin tek kontrolünün, One Rock Capital Partners, LLC'nin bağlı ortaklıkları tarafından yönetilen bir fonun dolaylı iştiraki olan Constantia Flexibles GmbH tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

GGW Group GmbH'nin ortak kontrolünün Permira Holdings Ltd. ile Hg Pooled Management Ltd. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Net Zero North Sea Storage Holdings Ltd. ve nihai olarak Net Zero North Sea Storage üzerindeki ortak kontrolün, ilgili iştirakleri aracılığıyla BP p.l.c. ve Equnior ASA tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

Teck Resources Ltd.'nin elinde bulundurduğu kömür iş kolu ve varlıklarındaki belli bir orandaki hissedarlığının Glencore plc tarafından dolaylı olarak devralınması işlemine izin verildi.

TecInvest S.a.r.l.'nin tek kontrolünün ve doğrudan veya dolaylı olarak ihraç edilmiş ve tedavüldeki tüm menkul kıymetlerinin Bruker Corporation'ın iştiraki Bruker Invest AG tarafından devralınması işlemi uygun bulundu.

Propars Teknoloji AŞ hisselerinin Mega Merchant E-Ticaret Satış ve Pazarlama AŞ'nin bağlı olduğu Mega Merchant Holdings Ltd. Şti. tarafından devralınması işlemine izin verildi.

United States Steel Corporation'un tek kontrolünün Nippon Steel North America, Inc. aracılığıyla Nippon Steel Corporation tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

İlgili Haberler