Kar fena bastırdı

Kar fena bastırdı
Kar fena bastırdı

Yurdu etkisi altına alan kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği 12 ilde eğitime ara verildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Muş, Hakkari, Ağrı, Kars, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Sivas, Malatya, Bingöl ve Tunceli'de eğitime 1 ila 2 gün ara verildi.

 

Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde 1, Varto ilçesinde ise eğitime 2 gün ara verildi. Ağrı il merkezi hariç köylerde 2 gün, Kars'ta 2 gün eğitime ara verilirken, Hakkari il merkezi ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde yarın için okullar tatil edildi.

 

Erzincan'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde 1 gün, Erzincan Üniversitesi'nde ise 2 gün eğitime ara verildi.

 


Sivas'ın Divriği ve Kangal ilçelerinde 2, Malatya'nın Pütürge ilçesinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

 

Bayburt il merkezi ve ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün okullar tatil edildi. Gümüşhane'de de merkez ilçe başta olmak üzere Kelkit, Torul, Şiran ve Köse ilçelerinde taşımalı eğitim yapılan ilkokul, ortaokul ve liselerde bugün eğitime ara verildi.

 

Tunceli'de kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde eğitime 2 gün, Ovacık ve Pülümür'de 1 gün ara verildi.

 

Bingöl'de de kar yağışı nedeniyle ilköğretim, ortaöğretim ve anaokullarında eğitime 1 gün ara verildi.

 

Düzce'nin Yığılca ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

 

Kar yolları kapadı

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 390 köyle ulaşım sağlanamıyor.

 

Aralıklarla etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 693, Ağrı'da 354, Kars'ta 306 ve Ardahan'da 37 olmak üzere bölgede toplam bin 390 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

 

Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

 

İstanbul'da kar yağıyor

 

İstanbul'da beklenen kar yağışı sabaha karşı Anadolu yakasında Çamlıca, Altunizade, Beykoz başta olmak üzere yüksek kesimlerde başladı.


 
Meteoroloji'nin geçen haftadan uyarıda bulunduğu kar ile İstanbul bu gece tanıştı. Avrupa yakasında gece saatlerinde Bağcılar, Sarıyer, Beylikdüzü ve Kağıthane'de kısa süreli kar yağdı.
 


Anadolu yakasında ise sabahın erken saatlerinde yüksek kesimler beyaza büründü. Çamlıca başta olmak üzere, Altunizade, Üsküdar ve Beykoz'da kar yağışı etkili oluyor.


 
Şehir trafiğinde aksamaya yol açmayan kar yağışı nedeniyle, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı yetkililer vatandaşların tedbirli olmasını istedi. Anadolu yakasında yüksek kesimlerde devam eden kar yağışının ilerleyen
saatlerde artarak devam etmesi bekleniyor.

 

Karla mücadeleye 16 milyon lira ayrıldı

 

Bu arada Karayolları Genel Müdürlüğü, 2012-2013 kış sezonunda karla mücadele çalışmaları için 16 milyon lira ayırdı.