Reuters: Türkiye, 40 adet F-16 satın almak için ABD'ye başvurdu

Reuters: Türkiye, 40 adet F-16 satın almak için ABD'ye başvurdu
Türkiye'nin, Milli Savunma Bakanlığı üzerinden ABD hükümetine gönderdiği resmi talep mektubuyla 40 adet F-16 savaş uçağı alımı ile elindeki F-16’ların modernizasyonunu için ABD’den talepte bulunduğu iddia edildi.

ABD’nin Türkiye’yi F-35 programından çıkarması nedeniyle Ankara-Washington hattındaki tartışma sürerken Türkiye, envanterindeki F-16 savaş uçaklarının modernizasyonu için ABD’den talepte bulundu.

İngiltere merkezli Reuters haber ajansının konuyla ilgili kaynaklarına dayandırdığı haberinde, modernizasyonun yanı sıra 40 yeni uçak alımı için de ABD''ye resmi talep mektubunun iletildiği iddia edildi.

Milyarlarca dolar değerindeki muhtemel anlaşmaya dair başvurunun, sürecin birinci basamağı olarak kabul edilen ABD Dış Askeri Satışlar aşamasında olduğu ve ABD Dışişleri Bakanlığı ile ABD Kongresi tarafından da onay alması gerekeceği kaydedildi.

Ankara, daha önce ABD''li savunma şirketi Lockheed Martin''den 100 adet F-35 sipariş etmiş ancak S-400 krizi nedeniyle 2019''da F-35 programından çıkarılmıştı.

İlgili Haberler