Ronaldinho serbest bırakıldı

Ronaldinho serbest bırakıldı
Sahte evrak ve pasaport bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ünlü eski futbolcu Ronaldinho serbest bırakıldı.

Sahte evrak ve pasaport bulundurduğu gerekçesiyle Paraguay’da gözaltına alınan ünlü eski futbolcu Ronaldinho serbest bırakıldı. Savcılık tarafından yapılan açıklamada Ronaldinho’nun kandırıldığı ifade edildi.

“SUÇLAMALARLA YARGILANMAYACAK”

Eski futbol yıldızı Ronaldinho, erkek kardeşi Assis ile birlikte çarşamba günü bir yardım etkinliği kapsamında gittiği Paraguay'da polisin otel odalarında sahte belgelere ulaşması üzerine gözaltına alınmıştı. Yapılan inceleme sonucunda, savcı Federico Delfino tarafından yapılan açıklamada Ronaldinho'nın kandırıldığı ve sahte evrak suçundan yargılanmayacağı belirtildi.

“KANDIRANLARA YÖNELİK SORUŞTURMA”

Delfino, Ronaldinho ve kardeşinin kandırıldığını belirtti ve ünlü ismi kandıran isimlere yönelik soruşturma açılacağını söyledi. Delfino ayrıca, gerekli bilgilerin Ronaldinho ve kardeşi tarafından sağlandığını söyleyerek, "Sağladıkları bilgiler, sahte belge üretimi yapan bir suç örgütünü çökertme konusunda çok işe yaradı" ifadelerini kullandı.

PASAPORTU AYARLAYAN KİŞ TUTUKLANDI

Soruşturmayı yürüten ekibin başındaki isim Gilberto Fleitas da, Ronaldinho'ya sahte pasaport ayarlayan Brezilyalı iş insanı Wilmondes Sousa Lira'nın tutuklandığını belirtti. Konuya ilişkin açıklama yapan Paraguay İçişleri Bakanı Euclides Acevedo da "Tutuklanmadılar. Sadece adli soruşturma sürüyor ve bir otelde gözaltında tutuluyorlar" ifadelerini kullanmıştı.