Rubato grubunun solisti Özer Arkun'un darp davasında yeni gelişme

Rubato grubunun solisti Özer Arkun'un darp davasında yeni gelişme
Rubato grubunun solisti Özer Arkun'un kız arkadaşı B.Y.'ye şiddet uyguladığı ve cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme, mütalaa hazırlaması için dosyanın savcıya gönderilmesine karar verdi. Sanıktan şikayetçi olan Müşteki B.Y., "Bütün suçlardan cezalandırılmasını talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Rubato grubunun solisti Özer Arkun''un kız arkadaşı B.Y.''ye şiddet uyguladığı ve cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
Tutuksuz sanık Özer Arkun ve müşteki B.Y. katıldığı duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu. Şikayetçi B.Y.''nin avukatı Fatih Uzun, olayın kısa bir süre zarfında gerçekleştiğini belirterek, "Birden fazla suça sebebiyet veren eylemler vardır. Sanığın suçu kabul etmemesi suçun oluşmadığı anlamına gelmez. İsnat edilen bütün eylemleri gerçekleştirdiği sabittir, bu nedenle sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Müşteki B.Y. ise "Sanıktan şikayetçiyim, bütün suçlardan cezalandırılmasını talep ediyorum" ifadesini kullandı. 

Esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için dosyanın duruşma savcısına gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı bir sonraki tarihe erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı''nca hazırlanan iddianamede, B.Y. ve Özer Arkun''un 2019 yılı temmuz ayından itibaren arkadaş oldukları, 2020 mart ayında evlilik kararı alıp birlikte yaşamaya başladıklarını anlatıyor. 

Özer Arkun ile B.Y.''nin 4 Mayıs 2020''de evlilik meselesi sebebiyle tartıştıkları, Arkun''un genç kadına sinkaflı küfürler ederek, yüzüne su dolu bardağı fırlattığı öne sürülen iddianamede, burnunun kanamasına sebep olduğu, cep telefonu ve bilgisayarını kullanmasına engel olduğu, zorla öpmeye çalıştığı öne sürülüyor. İddianamede Özer Arkun''un "nitelikli kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "silahla kasten yaralama", "tehdit", "şantaj", "hakaret", "nitelikli yağma" ve "basit cinsel saldırı" suçlarından toplam 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
 

İlgili Haberler