Rusya'dan Finlandiya'ya tepki. NATO üyeliğine tepkimiz sürpriz olacak, kararı ordu alacak

Rusya'dan Finlandiya'ya tepki. NATO üyeliğine tepkimiz sürpriz olacak, kararı ordu alacak
Rusya'dan Finlandiya'ya alenen tehdit. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusuna verecekleri yanıtın ‘sürpriz’ olacağını bildirdi. Zakharova, "Finlandiya'nın üyeliğine tepkiyle ilgili karar öncelikle ordu tarafından alınacaktır"şeklindeki sözleri kafaları karıştırdı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusuna verecekleri yanıtın ‘sürpriz’ olacağını bildirdi.Basın toplantısında konuyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Zakharova, Finlandiya’nın üyeliğine yönelik Rusya’nın yanıtına ilişkin kararın tüm faktörler ve özellikler dikkate alındıktan sonra öncelikle ordu tarafından alınacağını ifade etti.

Finlandiyalı bir gazetecinin sorusu üzerine Zakharova, “Bu, bizim Savunma Bakanlığı’mıza yönelik bir soru. Finlandiya’nın NATO üyelik sürecinin ilerleyişine uygun bütün detay ve faktörler dikkate alınarak karar alınacak. Bütün parametreler temel alınarak bu karar her şeyden önce ordu tarafında alınacak" dedi.

"İSVEÇ''E TEPKİ YABANCI ASKER VE ÜSLERE BAĞLI"

İsveç''i de unutmadılar. Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsveç''in NATO''ya üyelik kararına yönelik ise tepkilerinin, bu ülkeye yabancı askeri üsler ve silahların konuşlandırılmasına bağlı olacağını bildirdi.

İlgili Haberler