Ruslar Donetsk ve Luhanslı yetimleri evlat edinecek. Hem yetim bırak hem sahip çık ne kadar da masumsun Putin

Ruslar Donetsk ve Luhanslı yetimleri evlat edinecek. Hem yetim bırak hem sahip çık ne kadar da masumsun Putin
Rusya Ukrayna savaşında çocuklar ölmeye devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin, Donetsk ve Luhansklı yetim çocukların Rus aileler tarafından evlat edinilmesinin yasa değişikliğiyle önünü açacaklarını açıkladı.

En Kremlin''de yer alan habere göre, Rusya Ukrayna savaşında Mariupol’da enkaz altında kalan çocukların görüntüleri gelmeye devam ediyor. Görüntüler gelmeye devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin başkentte Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova ile bir araya geldi.

EVLAT EDİNME HAKKI KAZANACAKLAR
Putin ile Maria Lvova-Belova Rusya''dan ailelerin, Rus vatandaşlığına sahip olmayan Donetsk ve Luhansk''lı çocukları evlat edinmeye hak kazanacağı bir yasa tasarısı üzerine görüştü. Yapılacak yasa değişikliği, Rusya''dan ailelerin, Rus vatandaşlığına sahip olmayan Donetsk ve Luhansk''lı çocukları evlat edinmeye hak kazanacak.

“ÇOCUKLARI DÜŞÜNMELİYİZ”
Lvova-Belova toplantıda iki cumhuriyetten yaklaşık 1.090 yetimin Rusya''ya tahliye edildiğini söyledi. Putin de yasa değişikliği için Devlet Duma''sını adres göstererek, ''Bunlar olağanüstü durumlar ve bana öyle geliyor ki bürokratik gecikmeleri değil, çocukların çıkarlarını düşünmemiz gerekiyor. Devlet Dumasına başvuracağız, milletvekillerinin sizi destekleyeceğinden eminim. Bu yasayı değiştireceğiz.'' dedi.

İlgili Haberler