Ukrayna askeri ölen askerleri tespit etmek için yüz tarama sistemi kullanacak

Ukrayna askeri ölen askerleri tespit etmek için yüz tarama sistemi kullanacak
Ukrayna, Clearview AI ile ölen Rus askerlerini tespit ediyor

ShiftDelete''de yer alan habere göre; savaş ortamında Ukrayna tarafı gibi işgale gelen Rus askerleri de darbe alıyor. Yayınlanan bir rapora göre Ukrayna ordusu savaşta ölen Rus askerlerini teşhis etmek için yüz tanıma teknolojisini kullanıyor.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanlığı Başkanı Mykhailo Fedorov, konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Teknolojiyi kullandıklarına dair çıkan haberleri Telegram hesabından doğrulayan Fedorov, hangi programı kullandıklarını söylerken konuyu daha fazla detaylandırmadı. Edinilen bilgilere göre Ukrayna, New York merkezli yüz tanıma sağlayıcısı Clearview AI hizmetini kullanıyor.

Gelişmiş yüz tanıma teknolojisi Clearview AI, sosyal medyada kullanılan tüm fotoğrafları tarayıp program algoritmasına alarak çalışıyor. Detaylı analiz sonucunda kişinin kimlik bilgilerini tespit ediyor. Ukrayna’nın bu programı kullanmasının altında Rus toplumuna hitap etmek yatıyor.

Ukrayna, tespit edilen Rus askerinin fotoğraflarını Rus toplumuna göstererek savaşın herkes için kötü olduğu, anlamsız bir savaşta birçok canın yitip gittiğini vurgulamak istiyor. Clearview AI, şu anda Ukrayna tarafından ücretsiz olarak kullanılıyor. Aslında yazılım, daha önce birçok kez tartışmaların odağında oldu. Ancak şu anda kullanım amacı olarak tüm dünya tarafından biraz olsun anlayışla karşılanıyor.

İlgili Haberler