Rusya'dan ABD ve NATO ülkelerine gözdağı: Yok edilecek

Rusya'dan ABD ve NATO ülkelerine gözdağı: Yok edilecek
Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalar sürerken, Rusya'dan Kiev'e askeri yardım gönderen ABD ve NATO ülkelerine tehdit gibi açıklama geldi.

Rusya''nın Ukrayna saldırıları sürerken, ABD ve NATO ülkeleri Kiev''e askeri yardım gönderiyor.

Milli Gazete''nin aktardığına göre, ABD ve NATO''ya meydan okuyan Rusya, ittifakın Ukrayna''ya gönderdiği askeri araç ve silahları yok edileceğini açıkladı. 

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov,  Rus TASS haber ajansına verdiği röportajda, Batı ülkelerinin Ukrayna''daki eylemlerini değerlendirdi.

ABD''nin Ukrayna''ya silah desteği verdiğine dikkati çeken Ryabkov, bu koşullarda ABD yönetimi ile Ukrayna''daki durum konusunda kapsamlı temasların "anlamsız" olduğunu dile getirdi.

"Aynı zamanda, Amerikalılara ve diğer Batılılara, operasyonumuzu yavaşlatma, Rus askeri birliklerine ve Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerinin oluşturulması sürecine zarar verme yönündeki girişimlerin engelleneceğini anlatmaya çalışıyoruz. Onları, Ukrayna topraklarında hareket eden silahlı ABD-NATO araçlarının meşru askeri hedefler olarak görüldüğü konusunda uyarıyoruz."

Geçtiğimiz hafta NATO üyesi Slovakya Ukrayna''ya Sovyet yapımı S-300 göndermiş saatler sonra Rusya gönderilen füze sistemlerini imha ettiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler