Rusya YouTube'a dava açıyor. Para cezası uygulayacak

Rusya YouTube'a dava açıyor. Para cezası uygulayacak
Rusya, YouTube'ta yer alan yasaklı bilgileri içeren videoları Google'ın kaldırmadığını iddia ederek dolaylı yoldan Google ile davalık oldu

ShiftDelete''de yer alan bilgilere göre; Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında yaşanan savaşın etkileri, siber dünyada da etkilerini gösterdi. Rusya, neredeyse tüm sosyal medya platformlarından engellendi, bazı teknoloji devleri de Rusya’ya casusluk yapmakla suçlandı. Rusya, şimdi yasaklı bilgilerin olduğu videoları kaldırmadığı ve savaşla ilgili yanlış bilgileri sunduğu için YouTube üzerinden Google ‘a dava açtı.

YouTube ve Google Play, yakın geçmişte Rus kanalların reklam gelirlerini, abonelikleri ve ülkenin tüm gelirlerini kapatmıştı. Rusya ise kendi Play Store alternatifi olan NashStore’u duyurmuştu. İşte ayrıntılar...

GOOGLE, RUSYA’YLA DAVALIK OLDU

Rusya’nın iletişim sözcüsü, YouTube’un yasaklı bilgileri içeren videoları platformundan kaldırmadığı ve bunun yanlış yönlendirme olduğu gerekçesiyle Google ‘a karşı iki idari dava açtıklarını duyurdu.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Araçları Denetleme Servisi, Google’ın bu ihlalleri tekrarlaması durumunda 8 milyon ruble 92.000 dolar yani (yaklaşık 1.348.025,40 Türk Lirası) para cezası alacağını açıkladı. Ayrıca Google’ın, Rusya’daki yıllık gelirinin %20’sini hükümete vermek de zorunda kalabileceğini de duyurdu.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Araçları Denetleme Servisi, yaptığı açıklamalarda savaşa konusunda YouTube’un bilgilendirme alanında kilit platformlardan biri haline geldiğini söyledi. Google ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

İlgili Haberler