Rusya'dan ilişkileri gerecek paylaşım

Rusya'dan ilişkileri gerecek paylaşım
İdlib'den gelen şehit haberleriyle başlayan Türkiye-Rusya arasındaki gerginlik Rus tarafından gelen eleştiriler ve hedef alan paylaşımlarla artmaya devam ediyor. Son olarak Rusya Savunma Bakanlığı Ayastefanos Anlaşması'nı paylaşarak Bulgaristan'ın Osmanlı'dan ayrılışını hatırlattı.

İdlib'de bir ay içinde verdiğimiz 57 şehit ve devamında bölgeye başlatılan Bahar Kalkanı operasyonu, Türkiye Rusya arasında gerginliğin artmasına neden oldu.

Yaşanan gerilimin ardından ise Rusya cephesinden birbiri ardına Türkiye'yi hedef alan açıklamalar geldi. Türkiye'yi açıkça suçlamaktan geri durmayan Rus yetkilerin ardından gerilimi artıracak bir hamle de Rusya Savunma Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda 1877-1878 yılları arasında gerçekleşen 93 Harbi'nin sonunda imzalanan Ayastefanos Anlaşması hatırlatıldı.

Bakanlık paylaşımında, 3 Mart 1878'de imzalanan anlaşmanın tarihini Bulgaristan'ın Ulusal Kurtuluş Günü olarak milli bayram ilân ettiği vurgulandı.

İşte o paylaşım:

"1877-1878 yıllarında Rus-Türk savaşının önemli çarpışması #Bulgaristan'da gerçekleşti. Bulgaristan, ülkenin Osmanlı Hükümeti'nden kurtarıldığı Ayastefonas Anlaşmasının tarhini Ulusal Kurtuluş Günü olarak ulusal bayram ilan etti."