Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından Türkiye için kötü haberi Ümit Kocasakal verdi

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından Türkiye için kötü haberi Ümit Kocasakal verdi
Rusya'nın hava, kara ve denizden Ukrayna'yı vurmasının ardından hukukçu Ümit Kocasakal, Türkiye için ortaya çıkacabilecek tehlikeleri açıkladı.

İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rusya''nın Ukrayna''yı vurmasının ardından Türkiye için kötü haberi verdi.

"Türkiye''yi zor günlerin beklediği anlaşılıyor" diyen Kocasakal, sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı: 

1:Rusya Devlet Başkanı V. Putin''in çıkışından sonra;  gerek enerji gerekse başta buğday olmak üzere gıda ürünlerinde dünyayı, dolayısıyla Türkiye''yi zor günlerin beklediği anlaşılıyor.

2: Bu arada, NATO övgüleri ve bağlılık sözleri ile sahte anti-emperyalistlerin maskesi de bir kez daha düşüyor, sahte siyasi kavgaların foyası ortaya çıkıyor, asıl ittifaklar, yoldaşlıklar da gün yüzüne çıkıyor. Elbette görmesini bilenler için.

3: Siyasetin "önemli!" aktörleri fırsatı kaçırmayıp, iktidar için "yatırımını" bugünden yapıyor! Atlantik ötesine selam çakıp, fark edilmek, tercih edilmek için selektör yapıyor! Sonra biz de birilerini seçtiğimizi zannederek avunuyoruz!

4: Dünya düzeni ve dengelerini etkileyecek bu gelişmeler karşısında; sadece enerjide değil gıdada da dışa bağımlı Türkiye ne gibi önlemler alıyor? Boş siyasi gevezelikler dışında, iktidarı ile muhalefeti ile buna kim kafa yorup öneri getiriyor, uyguluyor?

5: Üzerimizden tren "geççek", kimse umursamıyor! Hala beton, hala AVM, hala tarım arazileri ve meraların yok edilmesi, hala özelleştirme sürüyor, ülke adım adım açlığa gidiyor. Yetmezmiş gibi bir de yabancılar ülkemizde tarım arazisi alıyor!

6: Tarım arazilerinin yabancılara satışı, tarım dışındaki alanlara tahsisi derhal durdurulmalıdır. Ayrıca, uzun vadeli bir planlamaya dayalı olarak ciddi bir tarım ve hayvancılık şahlanışı başlatılmalı, gıda yeterliliği ve güvenliği sağlanmalıdır.

7: Topraksız köylüye toprak dağıtılmalı, tarım üretimi teşvik edilip girdiler düşürülerek üretici desteklenmelidir. Hiç vakit yitirmeden, aç ve muhtaç kalmadan, hemen! Gün gelir, paranızla dahi gıda ürünü alamazsınız. Tek yol, Atatürk''ün ekonomi politikaları, kamuculuk, halkçılık.

8: Yeri gelmişken (boş gevezeliklerden sıra gelmiyor) Yabancıların Türkiye''de ev alımı artmış, geçen ay en çok İranlılar ev almış! Yakında Türk vatandaşları kendi ülkesinde muhtelif ülke vatandaşlarının kiracısı olmaya başlayınca gündeme alınır! Ev sahibiniz hangi ülkeden olsun?

9: Yabancılara gayrımenkul satılmamalı. Zaten yok bahasına gidiyor. Hele ki  bugünün ve geleceğin en stratejik maddesinin gıda olduğu düşünülürse, yabancıların Türkiye''de tarım arazisi alması beka sorunudur, buna izin verilmesi ihanettir!


İlgili Haberler