"S-400'lerde geri adım atılmayacak"

"S-400'lerde geri adım atılmayacak"
ABD ile yaşanan S-400 gerilimi hakkında değerlendirmede bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ile varılan anlaşmadan geri adım atılmayacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nın konuğu oldu. Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, ABD'den gelen 'S-400 mektubunu' değerlendirirken, Rusya ile varılan anlaşmadan geri adım atılmayacağını vurguladı.

"Biz S-400'ü aldık. Başka bir şeyi yok bunun. Aldık" diyen Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım olasılığı için de "Bizim de atacak adımlarımız var." dedi.

S-400'LERDE KARARLILIK VURGUSU

AA'ya konuk olan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

"Bağımsız ve özgür millet olmak için kararlılığımızı devam ettireceğiz."

"Bir ülkenin tek başına başka ülkelere "Al ya da alma" şeklinde talimat vermesini kabul etmiyoruz. ABD'nin bu yaklaşımından vazgeçmesi lazım. ABD'nin bu yaklaşımından Avrupalı ortakları da çok rahatsız. ABD bu hakkı nereden bulunuyor?"

ABD bize yönelik olumsuz adımlar atarsa bizim de atacağımız adımlar var.

Bizim en ihtiyaç duyduğumuz dönemde Türkiye'den Patriot bataryaları geri çekildi. Bize saldırı olursa NATO'nun koruma kapasitesi yok. * Bugün siyasi adımları konuşuyorsak bu Astana süreci sonucunda olmuştur. Diğer taraftan İdlib ve Suriye genelinde ise rejimin garantörü ise Rusya ve İran. Bu nedenle "Rejime söz geçiremiyoruz" diye bir şeyi kabul etmiyoruz. İdlib'deki terörist grupları rejim oraya getirdi. Dünkü atışlarda 3 askerimiz hafif bir şekilde etkilendi. Rusya'ya gerekli mesajları verdik. Ateşkes için Rusya ile çalışıyoruz. Normal şartlarda Cenevre'deki toplantıya çok yakınız.