S-400 füzeleri haberi sonrası Sky News Arabia, Türkiye ofisini kapattı

S-400 füzeleri haberi sonrası Sky News Arabia, Türkiye ofisini kapattı
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Sky News Arabia, S-400 füzeleriyle ilgili tartışmalı haberinin ardından Türkiye ofisini kapattı.

AjansBizim''in haberine göre; haber kanalının Türkiye’deki muhabiri Mahran Issa, Rus S-400 füzelerinin NATO kuvvetleri tarafından kullanılan İncirlik üssüne konuşlandırıldığına dair bir haber yayınladıktan sonra Türkiye ofisinin ”idari nedenlerle” kapatıldığını duyurdu.

Mahran Issa, Twitter’da Abu Dabi merkezli kanalın ofisinin kapatılmasının bu ayın başında yürürlüğe girdiğini ve Sky News Arabia’nın tüm dış ofislerinin ”yeniden yapılandırılmasından” kaynaklandığını yazdı. Issa, ”Türkiye ofisinin tek muhabiri olarak yaklaşık 10  yılı burada bitiriyorum, harika bir 10  yıldı” dedi.

Ofisin kapatılması, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın, Sky News Arabia’nın Türkiye’nin ülkenin güneyindeki İncirlik hava üssüne Rus S-400 füze savunma sistemini konuşlandıracağını söyleyen bir haberi reddetmesinin ardından geldi. Kalın, haberin ”söylentilere” dayandığını belirterek, “yanlış haber” olarak nitelendirmişti.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan bir yetkiliye dayandırılarak verilen haberin ardından Milli Savunma Bakanlığı kaynakları da iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu kaydetmişti.

Türkiye’nin son yıllarda Sky News Arabia’nın merkezi olduğu Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile gergin bir ilişkisi var.

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eylül ayı başlarında BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnoon bin Zayed ile görüşmesiyle yakın zamanda yakınlaşma işaretleri görüldü.

İlgili Haberler