Saadet Partisi’nde dikkat çeken tezkere gelişmesi

Saadet Partisi’nde dikkat çeken tezkere gelişmesi
Libya’ya asker gönderilmesine yönelik Meclis’e sunulan tezkereye destek veren Saadet Partisi’nin İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Meclis’e gitmeyerek oy kullanmayacağını açıkladı.

Libya tezkeresine destek vereceklerini açıklayan Saadet Partisi’nde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, paritisinin görüşüne rağmen Meclis’e gitmeyerek oy kullanmayacağını açıkladı.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Libya'ya asker gönderme konusunun görüşüleceği bugünkü TBMM oturumuna katılmama kararı aldım. Oturuma girmeyecek ve oy kullanmayacağım”

Saadet Partisi, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Libya tezkeresine destek vereceklerini açıklamıştı. Partiden gelen yazılı açıklamada “Bugün Libya halkının üçte ikisi, meşru yönetim olan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin kontrolünde olan bölgede yaşamaktadır. Bu Libya halkı nezdinde, barış ve huzurun tesisi için asker gönderme kararının meşruiyetini artıran önemli bir karinedir.” İfadelerine yer verilmişti. Saadet Partisi’nin Meclis’te n2 milletvekili bulunuyor.