Sabah: “Bahçeli, hayır diyen vekilleri tespit edecek”

Sabah: “Bahçeli, hayır diyen vekilleri tespit edecek”
Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi, Bahçeli’nin referandum oylamasına hayır verecek olan MHP’li vekillerin tespit ederek ihraç edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Sabah Gazetesi, Devlet Bahçeli’nin referandum oylamasına “ret” oyu verecek vekilleri tespit edeceğini yazdı. Gazetenin köşe yazarı Okan Müderrisoğlu’nun yazısında işlenen konuya göre, Başkanlık sisteminin referanduma götürülmesine ilişkin Meclis’te oylama yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bahçeli, kamuoyu önünde bunu deklare etmese de partideki tüm vekillere “referanduma evet denilecek” talimatı gönderildiği bildirildi. Bahçeli kendi kararına uymayan vekilleri “muhalif” olacakları gerekçesiyle tasfiye etme kararı aldı.

YANDAŞ SABAH YAZDI

Yandaş yazar Okan Müderrisoğlu’nun aktardığı bilgiye göre, MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın “ret oyu vereceğim” çıkışının ardından, MHP'yi "AKP'nin arka bahçesi" konumuna getirmekte ısrarcı olan Bahçeli’nin yeni bir sindirme politikasına daha giriştiği ortaya çıktı.

AKP’nin Başkanlık teklifinin referanduma götürülebilmesi için gerekli 330 oyun sağlanabilmesine yönelik destek vereceklerini açıklayan Bahçeli’nin, partisinde fire beklentisinin 2-3 olduğu öğrenildi.

İşte Müderrisoğlu’nun yazısında o bölüm:

“Son bir kulis bilgisi... MHP liderinin, partisinde fire beklentisinin 2-3 olduğu, bu vesile ile onları tasfiye edeceği de konuşuluyor.”

İlgili Haberler