Sağlık Bakanı Fahrettin Koca efsane açıklamalarına devam ediyor. Son bomba 7. ve 8. açıklamasını dün gece yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca efsane açıklamalarına devam ediyor. Son bomba 7. ve 8. açıklamasını dün gece yaptı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan virüsle ilgili efsane açıklamalarına devam ediyor. Korona virüs Bilim Kurulu sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bizim için riskli olanın virüsün kendisi değil, kasten veya ihmalle virüsün yayılmasına neden olan davranışlarımız olduğunu akıldan çıkarmamalıyız” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında tarihe geçecek bir açıklamada daha bulundu. Koca''nın, son paylaşımı "Bilelim ki maviye yolculuğumuz virüsten korunarak yaşamayı öğrenmekten geçiyor" 7. efsane açıklaması olarak tarihe geçti. 

Fahrettin Koca''nın dün gece yaptığı açıklamalarda sosyal medyada gündem olan 8. tarihi açıklaması ise, “Kontrollü normalleşme süreci, insanımıza hem özlediği hayat dinamizmine yeniden kavuşma, hem de bu dinamizm içinde virüse alan bırakmayacak aktif bir mücadele imkanı sunuyor. Bizim için riskli olanın virüsün kendisi değil, kasten veya ihmalle virüsün yayılmasına neden olan davranışlarımız olduğunu akıldan çıkarmamalıyız. Aksi halde virüsün zaaflarımızı fırsata çevirerek hayatımıza hakim olmasını önleyemeyiz” oldu.

Fahrettin Koca''nın açıklamaları daha önce gündem olan açıklamalarını akıllara getirdi.

BAKAN KOCA''NIN EFSANELEŞEN AÇIKLAMALARINDAN İLK ALTI
Bakan Koca''nın dün gece yaptığı açıklama daha önceki paylaşımlarını da gündeme getirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce de sosyal medyada gündem olan ilginç açıklamalarda bulunmuştu.

Tarihe geçen açıklamalarından ilk beşe girecek açıklamalar: 

1. Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var, yakalanmamak
2. Bu salgında iki taraf var, biri virüs biri biz
3. Her vaka hasta değildir
4. Bu gidişle sıfır vaka rüya mı?
5. İğne atsan yere düşmez yerlerde iğneyi yere düşürelim
6. Sınırlarımızı koruyalım. Virüsün ne zaman saldıracağı belli olmaz

MUTANT VİRÜS UYARISI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha sonra yaptığı açıklamada “Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41.488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı 1 ilimizde 2 B.1.427 (California-NewYork) mutantı ve 1 adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

 

 

İlgili Haberler