Hangisi doğru Sayın Bakan. Aşılama için Şubatta Mayıs sonu diyen Fahrettin Koca, Martta sonbahardan önce dedi

Hangisi doğru Sayın Bakan. Aşılama için Şubatta Mayıs sonu diyen Fahrettin Koca, Martta sonbahardan önce dedi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşılama konusunda yaptığı iki farklı açıklamada sosyal medyanın gözünden kaçmadı. Bakan Koca, 25 Şubat’ta Mayıs ayı sonuna kadar 50 milyonu aşkın vatandaşın aşılanacağını söylerken, dün yaptığı açıklamada ise son bahardan sonra yapılırsa salgının etkisini yitireceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın korona virüs aşısı konusunda iki farklı açıklaması sosyal medyanın diline düştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Şubat’ta Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada korona virüs aşılarının Mayıs ayı sonuna kadar 50 milyonu aşkın vatandaşa yapılacağını açıklamıştı.

Koca açıklamalarından "Nisan, en geç Mayıs ayı sonuna kadar 105 milyon doz aşıya erişebileceğimizi biliyoruz. Şu an en geç Mayıs sonuna kadar olacağını düşünüyoruz. 52,5 milyon insanımızın aşılanması demek bu." ifadelerini kullanmıştı.

"SONBAHARDAN ÖNCE YAPARSAK"

Türkiye’de ilk korona virüs vakasının tespitinin yıl dönümü nedeniyle dün kameraların karşısına geçen Bakan Koca bu açıklamasında ise bu söylemini değiştirdi.

50 milyonluk nüfusun aşılanmasının sonbahardan önce yapılmasının planlandığını söyleyen Koca, "Planladığımız gibi nüfusun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak, salgın üzerimizde ağır baskı olmaktan çıkacak. Kuvvetle umut ediyorum, dünya ölçeğinde verilen bu savaşta başarı gösterilen ilk cephelerden biri bu ülke olacak." şeklinde konuştu.

Bakan’ın aşılama için iki farklı tarih açıklaması dikkat çekti.

İlgili Haberler