Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan coronavirüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan coronavirüs açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan coronavirüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Koca, "Türkiye'ye giriş yapan şüpheli vaka yok" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyanın bir numaralı gündemi haline gelen coronavirüse ilişkin İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, tedirgin olunmaması gerektiğini belirterek, "Özellikle bu dönemde çok tedirgin olunmaması gerektiğinin altını çiziyorum. Bu dönemde Çin'den gelen 11 bin kişi bu kameralardan tarandı. Bu kişilerden herhangi bir pozitif vaka olmadı" dedi.

Çin'den gelen veya giden kişilerle temas konusunda uyarılarda bulunan Koca, öksürük, bulantı, kusma, ishal şikayeti halinde sağlık kuruluşlarına başvurulması konusunda uyarılarda bulundu. Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye yayılan coronavirüs salgınının olduğu bölgelere seyahat konusunda uyaran Koca, "Seyahat kısıtlaması yok ama mümkün mertebe, zorunlu olmadıkça bu enfeksiyonun kaynağı olan bölgelere seyahatin yapılmamasının altını çizdik" dedi.

Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her Çin'den gelen vatandaşı hastane ortamında karantina altına almıyoruz. Peki niye 50 kişinin getirileceği vatandaşlarımızı karantinaya alıyoruz? diye soruyorsunuz. Özellikle bu dönemde enfeksiyonun yoğun olduğu dönemde toplu olarak gelen vatandaş kitlesi olduğu için Bilim Kurulu böyle bir tedbir alınmasına karar verdi. Toplu bir giriş söz konusu olmasaydı evde de takibe alınabilirdi. Çok hassas davrandığımız için yer yer numune aldığımız hasta sayısı fazla oldu. Bu zamana kadar numune aldığımız hasta sayısı 70 oldu ve aralarından hiçbirinde pozitif bir sonuç çıkmadı"