Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'Dilek hemşire' ile ilgili flaş açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 'Dilek hemşire' ile ilgili flaş açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hemşire Dilek Akçabelen'in korona virüse yenildiği yönündeli haberlerle ilgili açıklamada bulundu. Koca, Dilek hemşirenin hayatta olduğunu, mücadelesinin sürdüğünü açıkladı.

Sezaryenle doğum yaptıktan Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti söylenen Dilek Akçabelen'in öldüğü yönündeki haberi Sağlık Bakanı yalanladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca hemşire Dilek Akçabelen'in yaşamını yitirdiği haberlerinin doğru olmadığını, durumunun ciddi olduğunu ama hayatta olduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; " Dilek hemşiremizin durumu ciddi ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor" dedi.

11 Nisan'dan bu yana Kovid -19 tedavisi gören Dilek Akçebelen'in beyin ölümümün gerçekleştiği yönündeki haberlerle ilgili Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Koca "Dilek hemşiremizin yakınlarının üzüntüsü dün biraz daha arttı. Kovid -19’a karşı yaşam mücadelesini 11 Nisan'dan bu yana sürdüren Dilek Akçabelen hakkında maalesef, teyit edilmemiş, yanlış bir haber yayıldı. Durumu öncekinden ciddi, ama kalbi hayatla bağını her şeye rağmen koruyor" diye yazdı.

hemsre.jpg

HASTANEDEN AÇIKLAMA!

Dilek Hemşire'nin sağlık durumu ile ilgili hastane tarafından da açıklama yapıldı. 

Yapılan açıklamada, "Dilek Akçabelen isimli hastamızda yeni gelişen önemli büyüklükte beyin ödemi ve beyin kanaması oluşmasına rağmen, beyin ölümü gerçekleşmemiştir. Hastamızın tedavisi ECMO (extra corporeal membrane oxygenation) olarak adlandırılan mekanik dolaşım destek sistemine bağlı olarak devam etmektedir.  Hastamız için şimdiye kadar olduğu gibi bugün de tüm gayretimizi göstermeye devam etmekteyiz" denildi.