Erdoğan revizyon sinyali vermişti! 5 bakanlıkta değişiklik iddiası

Erdoğan revizyon sinyali vermişti! 5 bakanlıkta değişiklik iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın revizyon sinyalinin ardından siyaset kulislerinden bomba bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre 5 bakanlıkta değişikliğe gidilecek.

Abdulhamit Gül, 10 Temmuz 2018’de başladığı Adalet Bakanlığı görevini 20 Ocak Cumartesi günü itibariyle bıraktı. Resmi Gazete’de yer alan ifadeyle ‘görevden affını'' istedi, Türkçesi ise istifa etti ve yerine Bekir Bozdağ atandı.

Söz konusu atamayla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Değişen şartlara göre Kabine''de revizyona gitmemiz doğal bir durum. Bundan sonra da gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz." diyerek Kabine''de değişiklik sinyali verdi. Bu açıklamadan hemen sonra siyaset kulisleri de hareketlendi.

5 BAKANLIKTA DEĞİŞİKLİK İDDİASI

Kulislerden gelen son bilgilere göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli''nin de görevinden alınacağı kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor.

Erdoğan''ın, birden kabine değişikliğine gitmeyeceği, aynı Lütfi Elvan ve Gül gibi isimlerde olduğu gibi, peyderpey kabinede değişiklik yapacağı da dillendiriliyor.

KALIN''IN ÇAVUŞOĞLU''NUN YERİNE GETİRİLECEĞİ İDDİA EDİLDİ

Kulislerde sıklıkla dile getirilen değişiklik ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın''ın, Mevlüt Çavuşoğlu''nun yerine Dışişleri Bakanlığı’na atanması olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler