Sağlık Bakanlığı'nın sistemi çöktü iddiası. CHP'li Mustafa Adıgüzel açıkladı: Test yaptırmaya gidenleri geri döndü

Sağlık Bakanlığı'nın sistemi çöktü iddiası. CHP'li Mustafa Adıgüzel açıkladı: Test yaptırmaya gidenleri geri döndü
CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Sağlık Bakanlığı’nın sisteminin çöktüğünü ve hastaneye korona virüs testi yaptırmak için gidenlerin geri döndüğünü söyledi.

CHP Ordu Milletvekili, Mustafa Adıgüzel, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Adıgüzel, saat 18.00 itibariyle Sağlık Bakanlığı’nın sisteminin çöktüğünü belirterek, hastaneye test yaptırmaya giden vatandaşların geri döndüğünü belirtti.

Adıgüzel’in paylaşımı şu şekilde:

Bu akşam saat 18.00 den itibaren sağlık bakanlığı sistemi çöktü. Tüm Türkiye çapında #COVID19 testi çalışılamıyor. Acil müdahale ya da #benimönerim sistem girişi yapılmadan test çalışılabilmesine yönelik bir düzenleme gerekiyor.

BAKAN KOCA AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

Yüzde 80'e yakını hafif geçiren hastalarımız olmakta. Bugün vaka sayısı olarak da 28 bin 351. Toplam vakamız bugün itibariyle. Hasta sayımız ise ikisini bir arada vermeyi düşünüyoruz, pozitif olan herkes artı hasta sayısı olarak ayrıca bu sütunu devam ettirmeyi düşünüyoruz. Bugünkü vaka sayımız 28 bin 351.

6 bin 814 kişi dışında vakamızı da hepsi sistemimizde kayıtlı. Bu kişilerin hepsi izole ediliyor, filyasyon yapılarak temaslıları tespit ediliyor. Her gün çağrı sistemiyle aranarak, Aile hekimliği tarafından ayrıca aranarak, tedavisi yapılmış oluyor, bu kişiler HES sistemine kayıtlıdır. Herhangi bir eksiklik asla yapılmamış oldu.

Geçmişe dönük olan rakamları da önümüzdeki günler zaten tabloda toplu olarak göstermiş olacağız. Bugüne kadar bu şekilde verilmiş olması bizim aleyhimize olan durumdu. Ölüm oranımızı ki başarıda en büyük parametrelerden birisi, payda küçüldüğü için yükseliyordu, ağır hasta sayımız da oran olarak yükseliyordu. Bu anlamda başarıyı gölgeleyen bir durumdu."

mustafa.jpeg