Sağlık meslek lisesi mezunları unutuldu! 70 bin kişi atama bekliyor

Sağlık meslek lisesi mezunları unutuldu! 70 bin kişi atama bekliyor
Orta öğretimli sağlıkçılar bir platform kurarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Ortaöğretim Sağlıkçılar Platformu Başkanı Mustafa Yılmaz, “Şu an 70 binden fazla atama bekleyen orta öğretimli teknisyen ve hemşire var 2017 itibari ile bölümlerimiz kapatıldı. Bölümlerin kapatılması ile birlikte bizler de unutulmaya terk edildik. Lisans mezunları ile aldığımız eğitimler hemen hemen aynı. Fakat kamuda alımlara geldiği zaman aradaki fark çok fazla. Özel hastanelerde de yeterince yer bulamıyoruz. Bulanlar ise asgar

Halil YATAR/YENİÇAĞ

Sağlık meslek lisesi mezunu 70 bin kişi atama bekliyor. İktidar ve ortaklarına sorunlarını aktardıklarını ancak çözüm üretilmediğini anlatan  Ortaöğretim Sağlıkçılar Platformu Başkanı Mustafa Yılmaz, CHP’li Gamze İlgezdi, İYİ Partili Ayhan Erel ve Naci Cinisli ile görüştüklerini belirterek şunları kaydetti.

"800 BİN SAĞLIKÇI İŞSSİZ"

“800 bin sağlıkçı işsiz. Bunun yüzde 10''u biz orta öğretimli hemşireler. Salgın döneminde en çok ihtiyaç duyulan sağlıkçılar fakat en fazla arayanlar da bizleriz. Kamuda çok ciddi bir açık varken bizlerin bu kadrolara getirilmemesi çok büyük bir haksızlık yaratıyor. Sesimizi duyurmak için iktidar partisi de dahil olmak üzere bir çok parti ile iletişim kurduk. Fakat bazı partilerin milletvekilleri lisanslılar ile sorun yaşamaktan çekindiklerini söyleyerek kıyı bizlere kapattı.”

SON MEZUNLAR 2017 YILINDA 

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, son mezunlarını 2017 yılında veren sağlık meslek lisesi hemşirelik mezunlarına atama sorununu TBMM gündemine taşımıştı. Şevkin, istihdam sözü verilmesine karşın birçok  eğitim araştırma hastanesinin iş ilanlarında ortaöğretim hemşirelerine istihdam hakkı tanımadığını, şehir hastanesi atamalarında lise mezunu hemşirelere yer verilmediğini dile getirdi.

Sağlık Meslek Liseleri diğer liselerde olduğu gibi 4 yıllık eğitim ardından öğrencilere mezun olma hakkı tanıyor. Sağlık Meslek Lisesi mezunları KPSS Ortaöğretim sınavına girebiliyor. Hemşirelik, Anestezi Teknisyenliği ve Tıbbi Laboratuvar gibi bölümlerden mezun olan öğrenciler Şu bölümlerde çalışabiliyor:  Sağlık Bakım Teknisyenliği, Ebe Yardımcılığı, İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyeni, Radyoloji Teknisyeni, Anestezi Teknisyeni, Çevre Sağlığı Teknisyeni, Tıbbi Sekreter, Hemşire Yardımcılığı, Anestezi Teknisyeni, Ortopedik Cihaz ve Protez Teknisyeni.