Saklaya saklaya nereye kadar saklayacaksınız. Test sonuçları yoğunluktan 2-3 gün sonra açıklanıyor

Saklaya saklaya nereye kadar saklayacaksınız. Test sonuçları yoğunluktan 2-3 gün sonra açıklanıyor
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan korona virüs risk haritasında 17 olan kırmızı kategorideki il sayısı 58'e yükseldi. Vaka sayısındaki artış sebebiyle kırmızıya dönen İstanbul'da hastanelerde yoğunluk oluştuğu belirtildi. Korona virüs şüphesiyle test yaptıran vatandaşların test sonuçlarının aradan günler geçmesine rağmen açıklanmadığı öğrenildi.

YENİÇAĞ | ÖZEL

Sağlık Bakanlığı''nın açıkladığı son korona virüs risk haritasına göre vaka sayısında büyük bir artış yaşandı. Daha önce açıklanan haritada 17 olan kırmızı kategorideki il sayısı 58''e yükseldi. Bu oran ile nüfusun yüzde 80’nini yaşadığı yerleşim alanları haritada “çok yüksek riskli” olarak belirlendi.  İstanbul, Ankara, İzmir yeni haritada kırmızıya döndü.

Yüksek vaka artışı nedeniyle kırmızıya bürünen illerden İstanbul''da korona virüs şüphesi ile hastaneye başvuran vatandaşlar günler geçmesine rağmen test sonuçlarının açıklanmadığını belirti. 

Korona virüs şüphesiyle Sivri Devlet Hastanesi''ne başvuran bir vatandaş aradan iki gün geçmesine rağmen test sonucunun açıklanmadığını ifade ederek gecikmenin sebebini hastane yetkililerine sorduklarında "Yoğunluk yaşanıyor" diye yanıt aldıklarını söyledi. Test yaptırdığı günden bu yana ağrıları sebebiyle hastaneye defalarca gittiğini anlatan vatandaş, "Test sonucu açıklanmadığı için bir tedavi uygulanamıyor. Mide bulantısı ve ağrılar için bazı ilaçlar verip eve gönderdiler. Halen sonucun açıklanmasını bekliyoruz" dedi.

KORONA RİSK HARİTASINDA SON DURUM

Bakanlık tarafından açıklanan son korona virüs risk haritasında 58 il kırmızı, 12 il turuncu, 10 il sarı kategoride yer alırken sadece Şırnak mavi kategoride bulunuyor.

KIRMIZI KATEGORİDE YER ALAN İLLER

Edirne, Tekirdağ, Kırıkkale, İstanbul, Çanakkale, Yalova, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Bartın, Kastamonu, Karabük, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu, Sivas, Malatya, Osmaniye, Kilis, Erzincan, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Erzurum, Iğdır Artvin, Ardahan.

TURUNCU KATEGORİDE YER ALAN İLLER 

Afyonkarahisar, Manisa, Denizli, Burdur, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Tunceli, Kırşehir, Bingöl, Kars, Ağrı

SARI KATEGORİDE YER ALAN İLLER

Van, Muş, Uşak, Bitlis, Batman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Hakkari, Siirt

MAVİ KATEGORİDE YER ALAN İLLER

Şırnak