Hacı Bektaş-ı Veli törenlerinde olay!

Hacı Bektaş-ı Veli törenlerinde olay!
Hacı Bektaş-ı Veli törenlerinde olay!

Konuşmasını protestolar altında yapabilen Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a saldırı girişimi yaşandı

Konuşmasını protestolar altında yapabilen Başbakan Yardımcısı Bozdağ’a saldırı girişimi yaşandı
tansiyonu Kılıçdaroğlu düşürdü MHP, Konya mitingine hazır

 

Nevşehir’in Hacıbektaş İlçesinde düzenlenen 50. Ulusal, 24. Uluslararası Hacı Bektaş-i Veli’yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri protestolara sahne oldu. Anma etkinliğine hükümet adına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ protesto edildi. Bozdağ’a, ilk olarak konuşmaların yapıldığı kürsüye çıkmak üzere ismi anons edildiğinde meydandaki kalabalık tarafından tepki gösterildi.  Bozdağ’a yaklaşık 20 dakikalık konuşması süresince ıslıklarla ve sloganlarla protestoda bulunuldu. Bozdağ, konuşmasının hemen başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan selam getirdiğini söyleyince kalabalıktan yuhalamalar yükseldi. Bu arada, alanda zaman zaman “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş” sloganları da atıldı. Bozdağ, konuşmasını bitirmesinin ardından kürsüden indiği sırada ise Hüseyin Satı adlı bir kişinin protestosuyla karşılaştı. Hüseyin Satı, “Hangi yüzle buraya geldiniz?” diyerek Bozdağ’a yumruklu saldırıda bulundu.

 


Karakola götürüldü

 


Bozdağ’ın suratına ve göğsüne darbe aldığı belirtildi. Bu sırada Bozdağ’ın korumaları Satı’ya müdahale ederek yere yatırdı. Elleri kelepçelenen Satı platformun bulunduğu alandan uzaklaştırıldı. Satı daha sonra çevik kuvvet polisi eşliğinde karakola götürüldü. Öte yandan meydanda bir vatandaşın Bozdağ’a yönelik açtığı pankarta da müdahale edildi. Saldırıya uğrayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Sevgi, barış, dostluk anlayışıyla ilgisi ve alakası olduğunu düşünmediğim bir kişi tarafından olumsuz bir saldırıya muhatap kaldık. Herkes bundan rahatsız oldu. Bu güzel ortamı provoke etmek isteyen birileri olduğunu düşünüyorum.” dedi.

 


Erdoğan aradı

 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Hükümet adına katıldığı Hacıbektaş-ı Veli’yi Anma Törenleri’nde yumruklu saldırıya uğrayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Genel Başkanı Özdemir Özdemir de, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yönelik saldırı girişimini kınadı. Özdemir, yaptığı açıklamada, “Bozdağ’a müdahale girişiminin son derece çirkin ve yanlış olduğunu belirtti.

 


İşten çıkarılmış

 


Bozdağ’ı yumruklayan Hüseyin Satı’nın, Kahramanmaraş’ın Pazarcık belediyesinde fotoğrafçı olarak görev yaptığı ve 7 Ağustos’ta işten çıkartıldığı belirtildi. CHP’li Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara Hüseyin Satı’yı psikolojik sorunları nedeniyle işten çıkardıklarını söyledi.

 

Korumalar etkisiz hale getirdi

 

Başbakan Yardımcısı’nın kürsüye çıkması üzerine vatandaşların bir kısmı Bozdağ’ı protesto etti. Konuşmasını ıslık ve protestolar arasında tamamlayıp kürsüden inen Bekir Bozdağ’a bu sırada bir kişi saldırdı. Hüseyin Satı isimli şahıs korumalar tarafından engellendikten sonra karakola götürüldü.

 

Kılıçdaroğlu Makalat’ı inceledi

 

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen “50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri”ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bastırılan Hacı Bektaş-ı Veli’nin 12 ciltlik Makalat isimli eserini hediye etti. Kılıçdaroğlu, eseri bir süre inceledi.

 

Bayrağını kapan geldi

 

Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ellerinde bayraklarla törenin yapıldığı alana giden vatandaşlar, yapılan gösterileri de dikkatle izledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine girişinde ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar tarafından coşkulu bir şekilde karşılandı. CHP Lideri, ilçeye konvoy eşliğinde girdi. Yine ilçenin girişinde Kılıçdaroğlu için asılan “Hoş geldiniz” ve Hacı Bektaş-i Veli’nin sözlerinin yer aldığı afişler dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, partisinin Genel Başkan Yardımcıları, bazı milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden oluşan kalabalık bir heyet eşlik etti.

 

Sevgi ve hoşgörüyü unutmayalım

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz sevgi ve hoşgörüyü asla unutmamalıyız. Yakın coğrafyamıza bakın, eğer Hacı Bektaşlar’ın, Mevlanalar’ın, Yunus Emreler’in sözleri bu topraklarda ve komşularımızda, hatta İslam dünyasında kabul görseydi bugün Suriye’de insanlar birbirini öldürür müydü” dedi. Hacı Bektaş-ı Veli etkinliklerinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Kimseyi incitmeyelim. Sevgiyi hoşgörüyü bu coğrafyaya getirenler, bu topraklara getirenler Yunus Emre’ler, Mevlana’lar, Hacı Bektaş-ı Veli’lerdir. O topraklar bu topraklardır. Burada sevgi vardır, burada hoşgörü vardır, burada insan sevgisi insanların yüreklerindedir. O nedenle Hacı Bektaş’ın bir sözünü hiç unutmayalım, incinsek de kimseyi incitmeyelim. Sizden isteğim budur” dedi.
Gençliğinde Hacı Bektaş-ı Veli’nin kitaplarını okuduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Düşmanınızın bile insan olduğunu unutmayınız”, “Hükümdar ancak adaletiyle başarılı olur” şeklindeki sözlerini örnek vererek, Hacı Bektaş-ı Veli’nin çağı aşan sözlerin sahibi olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Bu coğrafyanın, Hacı Bektaş’ın mesajını, Mevlana’nın mesajını bütün dünyaya haykırmalıyız, bütün komşularımıza söylemeliyiz. Barışı, huzuru istiyoruz.” Konuşmasının ardından protokol sırasında, Bozdağ’ın yanında oturan Kılıçdaroğlu, Bozdağ’a “geçmiş olsun” dileklerini iletti.