Samandağ biberinin bilinmeyen faydaları, diğer biberlerle karıştırmayın

Samandağ biberinin bilinmeyen faydaları, diğer biberlerle karıştırmayın
Samandağ biberinin faydaları saymakla bitmiyor. Damarları açmasından yağ yakmasına kadar birçok etkisi bulunan samandağ biberi adeta şifa deposu. İşte samandağ biberinin bilinmeyen faydaları...

Diyetisyen Zeynep Bilgin, Samandağ biberinin başta metabolizmayı hızlandırma özelliği sayesinde yağ yakmaya yardımcı olduğunu ifade etti. Bilgin, biberin aynı zamanda mide salgılarını artırdığından midede sindirimi kolaylaştırdığını ifade ederek, "Lif içeriği yüksek olduğundan dolayı kabızlığa çok iyi geliyor. Antioksidan içeriği yüksek olduğundan dolayı ise kalp hastalıklarından, birçok kanser türüne kadar önleyici etkiye sahip.

5e85abd24e43d.jpg

Aynı zamanda C vitamini içeriği yüksek olduğundan vücudun bağışıklık sistemini de dengeliyor. Bağışıklık sistemine yardım ediyor ve özellikle soğuk kış aylarında grip, nezle gibi hastalıkların başlangıcında iyileştirici özelliğe sahiptir. Samandağ biberi aynı zamanda damarlarda pıhtılaşmış kanı çözüyor, ağrıyı gideriyor" dedi.

dsc-1934-738700.jpg

Mide ve bağırsak hastalığı olanların, tansiyon hastalarının ve hamilelerin biberi kesinlikle kullanmamaları gerektiğini ifade eden Bilgin, "Ayrıca çok fazla tüketimi mide ve bağırsakta tahrişe, hatta böbrek ve karaciğerde hasara bile neden olabilir. Lütfen tüketmeden önce bir uzmana danışalım.

erjaawdwoayowfn.jpg

Samandağ biberini normal sağlıklı bir bireyin günde 3 tane mutlaka tüketmesi gerekiyor ki metabolizması hızlansın. Yalnız 3 tane tüketirken mutlaka spor yapması ve kendisine dikkat etmesi gerekiyor. Samandağ biberini yemeklerin içinde, közlenmiş bir şekilde veya çiğ olarak tüketebiliriz." şeklinde açıklamalarda bulundu.

chilies-3930921-1280.jpg

25 yıldır çiftçilik yapan Güney Saknılı ise, Samandağ biberinin acısıyla da çok meşhur olduğunu belirterek, "Bilindiği gibi Türkiye'nin hemen hemen her yerinde tanınmıştır. Birçok hastalığa iyi geldiği söylenmektedir, bunun yanında birçok kanser türüne de iyi geldiği belirtilmektedir. Acısıyla da hazmı kolaylaştırdığı bilinir.

0032.jpg

Dolayısıyla Samandağ biberi şu an çok talep edilen bir çeşittir. Samandağ biberini diğer çeşitlerden ayıran özellik ise meyvenin kalın kabuklu, etli, hafif sulu ve çok çok acı olmasıdır" diye konuştu.