Saray'dan Rusya çıkışı: "Mutabakat umuduyla..."

Saray'dan Rusya çıkışı: "Mutabakat umuduyla..."
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada "Rusya ile kapsamlı ilişkilerimiz var, mutabakat umuduyla gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın açıklaması düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geleceği görüşmeyi hatırlatan Kalın, "Rusya ile kapsamlı ilişkilerimiz var, mutabakat umuduyla gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Cumhurbaşkanımız yarın Putin ile görüşmek üzere Moskova'ya gidecek. Rusya ile kapsamlı ilişkilerimiz var, mutabakat umuduyla gidiyoruz. Erdoğan-Putin görüşmesinde İdlib'de atılabilecek adımlar etraflıca ele alınacak. Mülteci krizi konusunda temaslar devam edecek. Avrupa'ya düzensiz göçü önledik, kapasitemizin sınırı var. Türkiye'ye verilen sözler yerine getirilmeli. AB, fonların yönetimi ile ilgili yol haritası çıkarmalı. Mültecilerin güvenli dönüşü için şartlar sağlanmalı."