Şarkıcı Doğuş ölümden döndü

Şarkıcı Doğuş ölümden döndü
Antalya'da ailesiyle birlikte tatile çıkan şarkıcı Doğuş, tüpsüz dalış yaptı. Su yüzeyine çıkamayan ünlü şarkıcıyı tekne kaptanı kurtarıp hastaneye kaldırdı.

Doktorunda şok eden açıklama

Hürriyet''ten Fuat Çağdaş''ın haberine göre, ailesi ile birlikte tekne turuna çıkan sanatçı, tüpsüz dalış yaparken az daha canından oluyordu. Doğuş''un suyun altında fazla kaldığını fark eden kaptan, denize atlayarak ünlü şarkıcıyı tekneye çıkardı. 

Kontrol amaçlı hastaneye kaldırılan ünlü şarkıcının kaptanın erken müdahalesiyle sayesinde önemli bir sağlık sorunu yaşamadığı öğrenildi. Sanatçının doktoru "1 dakika daha gecikilseydi  fiziksel hasar hatta ölümle sonuçlanabilirdi" dedi. 

DALIŞTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Eğitmenler kadar, okullarda kullanılan dalış malzemelerinin periyodik bakımlarının yapılması da dalış güvenliği açısından önemli. Dalış kursları kademeli. Bu sertifikasyon sistemine göre farklılık gösterir.

Aldığı dalış kursu sonrasında ilk basamak sertifikasını alan dalıcı, federasyonun belirlediği kurallara uymakla yükümlü. Örneğin, belirlenen derinlik aşılmamalı ve dalış liderinin öncülüğünde dalış yapılmalı. Bunun yanında hatırlanması gereken önemli bir nokta dalış öncesinde ve dalış sonrasında kesinlikle alkol alınmamalı.

İlgili Haberler