Şavşat’ta çatılar uçtu evler hasar gördü

Şavşat’ta çatılar uçtu evler hasar gördü
Artvin’in Şavşat ilçesinde sağanağın ardından hızı dikey 500-750 yatay 350 km hızla  etkili olan hortum, dolu ve fırtınada nedeniyle birçok evin çatısı uçtu, ağaçlar kökünden söküldü. Enerji nakil hatları, bazı evler tarım aletleri havada uçuştu.

Nurbay Usta / Şavşat- YENİÇAĞ

İlçede akşam saatlerinde başlayan sağanak ve dolu ve peşinden oluşan çok hortum Pınarlı köyünde yaşamı olumsuz etkiledi. Köyde sağanağın ardından dolu yağdı, hortum ve fırtına oluştu.

Yaklaşık 5 dakika süren hortum ve devamında oluşan kuvvetli fırtına nedeniyle, bazı evlerin çatısı uçtu, ağaçlar kökünden söküldü, elektrik direkleri devrildi. Traktörleri bile havalandıran hortum yarım tonluk tarım alayı tırmığı 6 km havada götürüp başka köyde bırakması görenleri şaşırttı.

sonrası yaşan dolu nedeniyle köyde yeşil alanlar beyaza büründü. Enerji nakil hatları, ev ile eklentilerinde hasara neden olan hortum anları da cep telefonu kamerasınca kaydedildi. Can kaybı ve yaralananın yaşanmadığı afette, kendilerini dışarı atan vatandaşlar, zor anlar yaşadı.

Ekipler bölgeye gelerek hasarlı enerji hattlarında onarım çalışması başlattı. Hortum nedeniyle hasar evleri oturulamayacak duruma gelen köylüler, yakınları ile komşularının yanına yerleştirildi.

Geceyi yakınlarının yanında geçiren köy halkı, o anları anlatarak, yaşamları boyunca böyle doğa olayına ilk kez tanık olduklarını söyledi. Tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu belirten köy halkı, yardım için gelen devlet yetkililerine de teşekkür etti.

‘BETON EV YERLE BİR OLDU’

Köy muhtarı Oktay Çelik, heyetler hasar tespitlerini sürdürdüğünü kaydederek, “Devlet bu yaraları saracaktır. Gece başlayan çalışmalar sürüyor. Köyde kullanılacak evlere elektrik verilecek. 20 evimiz hasar gördü bunların 3’ü kullanılamaz hale geldi. 12 samanlık, 11 ahır da zarar görmüştür. 4 odalı bir beton ev yerle bir oldu. Ağaçların ve çatıların verdiği hasarlar var. Can kaybı yaşanmamasına şükrediyoruz” dedi.