2 şok iddia

2 şok iddia
2 şok iddia

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye sınırına sıfır noktadaki Bükülmez Köyü’nün okulunun cephanelik olarak k

Okullarımız
cephanelik!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye sınırına sıfır noktadaki Bükülmez Köyü’nün okulunun cephanelik olarak kullanıldığını iddia etti. Edipoğlu, “Girmek istedik, ’askerden izin’ alın deyip sokmadılar” dedi.

Suriye sınırındaki birçok okul cephanelik oldu
Hatay’daki Apaydın kampından sonra CHP’liler Reyhanlı’da okula da alınmadı. CHP milletvekili, bazı köy okullarının cephanelik olarak kullanıldığını söyledi.

Habe: Fatih ERBOZ
CHP milletvekillerine Suriyeli askerlerin barındırıldığı Hatay’daki Apaydın Kampı’ndan sonra, ilkokulların kapıları da kapandı. Reyhanlı’ya bağlı Bükülmez Köyü İlköğretim Okulu’nun “cephanelik” olduğu gerekçesiyle alınmayan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Suriye sınırına sıfır noktadaki bu okulun cephanelik olarak kullanıldığını yerinde gördüklerini söyledi. Ediboğlu, “Hatay’dan Suriye’ye geçilen Bükülmez köyü var. Bu köyden geçiyorlar, orada savaşa katılıp geliyorlar. Buradaki okullar birer cephanelik. Biz bunu tespit ettik” dedi. YENİÇAĞ’ın sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Ediboğlu, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine ilkokullarda inceleme yapmak istediklerini, ancak buna izin verilmediğini söyledi. Ediboğlu, şöyle konuştu: “Yetkililer, ’Burada askeri personel kalıyor, sizi bunun için almadık. Diğer kamplara gidebilirlerdi’diyorlar. Askerlerin kaldığı kamplara da almadılar” Suriye’den gelen muhaliflerin ve onlara yardımcı olan diğer kişilerin Bükülmez köyünden Suriye’ye geçtiklerini ve savaşıp geri döndüklerini kaydeden Ediboğlu, “Bölgedeki okullar birer cephanelik. Biz bunu yerinde tespit ettik. Ancak devletin okuluna giremedik. ‘Silah dağıtıldığını öğrendik, burayı görmek istiyoruz’ dedik. Göremezsiniz dediler. Genelkurmay’dan izin almak gerektiğini söylediler. Askerlerin kaldığı kamplarda da karanlık işler dönüyor.”


1,5 milyon Hataylı rahatsız
Hatay’da sığınmacıların kent merkezinde değil sadece kamplarda kalmaları gerektiğini söyleyen Ediboğlu, sığınmacıların silahlı olarak rahatça dolaşmalarının vatandaşları ürküttüğünü ifade etti. Ediboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada yaşayan 1,5 milyon insanın tamamı rahatsız. Hatay halkı olarak talebimiz, bu sığınmacılar kampların dışına çıkmamalı. Osmaniye’de çıkartılmıyor bunlar. Evlerde oturan sığınmacılar derhal evlerini boşaltıp sığınma kamplarına gönderilmeli. İnsani amaçlarla buraya geldiyse kamplarda kalsınlar. İnsanlar sokaklarda dolaşan sığınmacılardan korkuyor. Kendi aralında sohbet ederken ’Suriye’den sonra sıra buraya gelecek, buradaki Alevileri de öldüreceğiz’ diyorlar. Hastaneye gidiyorlar, ‘Alevi doktora muayene olmam’ diyorlar. ‘Bu adam Aleviyse beni ameliyat etmesin’diyorlar. ‘Alevi doktor bana dokunmasın’ diye olay çıkarıyorlar. Yaralısı bunu yapıyor. Böyle rezalet bir ortam var.”  Ediboğlu, dükkanlarda, pazarlarda rahatlıkla silah bulunduğunu, herkesin silahlandığını ileri sürdü.


Teröristlere
özel mermi
Anayasanın ihlal edildiğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, başka ülkenin teröristlerinin askermiş gibi kamplara alındığını, eğitildiğini, silah verildiğini ve fabrikalarda onlar için markasız mermi üretildiğini ileri sürdü. 

Teröristler için
markasız mermi
üretiyoruz
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, yabancı ülkelerin teröristleri için Türkiye’deki fabrikalarda markasız mermiler üretildiğini öne sürdü. AKP iktidarı döneminde yaşananların,  30 Ağustos kazanımlarını ortadan kaldırma potansiyeli taşıdığını vurgulayan İnce, bugünkü tablonun “vatana ihanet” suçunun işlendiğini gösterdiğini söyledi. İnce, “Hatay başta olmak üzere ülkemizin bazı yerlerinde Anayasamız ihlal edilerek bir başka ülkenin teröristleri sanki askermiş gibi kamplara alınmakta, eğitilmekte, silah verilmektedir. Fabrikalarımızda onlar için markasız mermiler üretilmektedir. Hatay’da milletvekillerimizin giremediği ve hükümetin askeri kamp olarak tanımladığı tesis, uluslararası anlaşmalardan hangisine uygundur” dedi. Var olan tablonun açıkça “vatana ihanet” suçunun işlendiğini gösterdiğini iddia eden İnce, “Eninde sonunda bu suç yargı önüne çıkacaktır. Ortadaki tablo stratejik derinlik değil, vatana ihanetin derinliğidir. Bizim askerimiz vatan için çarpışır, ölür, şehit düşer. Kapalı kapılar ardında yapılmış pazarlıkların, dolarların ve onların sahiplerinin emrine girmiş çapulcular için değil.” diye konuştu.