Seçim olsa da size iktidar verilmeyecek diyen Çavuşoğlu'na Haluk Pekşen'den cevap

Seçim olsa da size iktidar verilmeyecek diyen Çavuşoğlu'na Haluk Pekşen'den cevap
CHP eski Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İYİ Parti Milletvekili Kamil Erozan arasında önceki gün Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan tartışmayla ilgili paylaşımda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmeleri sırasında önceki gün söz alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasına devam ederken İYİ Parti Bursa Milletvekili Kâmil Erozan, kürsüye doğru, “Bütçeyi ihtiyatlı kullanın, yılın ikinci yarısında biz alacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu da Erozan’a yönelik, “Ne oluyor, siz de mi Biden’dan umut bekliyorsunuz yoksa. Ülkede seçim yok. Seçim olsa da iktidarın size verilmeyeceğini biliyorsunuz, yoksa darbe beklentiniz mi var” şeklinde karşılık vermişti.

CHP Trabzon eski Milletvekili Haluk Pekşen bugün sosyal medya hesabından söz konusu tartışma ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu’nun sözlerinin sıradan olmadığını söyleyen Pekşen, şöyle konuştu:

Mevlüt Çavuşoğlu: ”Seçim olsa da iktidar size verilmeyecek” demiş. Bu söz öyle sıradan bir söz değildir. Günlük polemikler arasında yutturulacak bir söz hiç değildir. Bu zihniyet Türkiye’nin Dışişleri Bakanıdır. Türkiye’nin tek bir çaresi vardır. O da ülkeyi yeniden inşa etmektir.

İlgili Haberler