Milli Takım’da üçüncü Terim dönemi başlıyor

Milli Takım’da üçüncü Terim dönemi başlıyor
Milli Takım’da üçüncü Terim dönemi başlıyor

Abdullah Avcı’nın ayrılmasıyla boşalan Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne bir kez daha getirilen Fatih Terim, Andorr

Abdullah Avcı’nın ayrılmasıyla boşalan Milli Takım Teknik Direktörlüğü’ne bir kez daha getirilen Fatih Terim, Andorra ve Romanya milli maçlarıyla birlikte resmen göreve başlayacak. İmparator, ay-yıldızlı ekibin geleceğinin belirleneceği kritik iki maçın aday kadrosunu bugün açıklayacak.

 

2014 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu’nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı’nda yeni heyecan başlıyor. Abdullah Avcı’nın başarısızlık nedeniyle istifa etmesinin ardından 3. kez millilerin başına getirilen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bugünden itibaren resmen göreve başlayacak. İmparotor, umutları iyice azalan ay-yıldızlı ekibin Brezilya’ya gitme yolunda yapacağı Andorra (6 Eylül) ve Romanya (10 Eylül) ile oynayacağı kritik maçların aday kadrosunu bugün açıklayacak. Yardımcı antrenörlüğünü Hamza Hazaoğlu’nun yapacağı Fatih Terim’li A Milli Futbol Takımı yarın akşam İstanbul Etiler Le Meridien Otel’de kampa girecek.

 


Kritik yol haritası
Fatih Terim nezaretindeki milliler, ilk antrenmanını 2 Eylül Pazartesi günü saat 18.30’da Kasımpaşa Spor Kulübü’nün Kemerburgaz’daki Tesisleri’nde gerçekleştirecek. Burada 3 hazırlık çalışması yapacak olan ay-yıldızlı ekip, 5 Eylül Perşembe günü Andorra maçının oynayacağı Kayseri’ye gidecek. Maçın son çalışması Kayseri Kadir Has Stadı’nda saat 19.00’da yapılacak. A Milli Takım’ın başına 1 yıllığına 3. kez getirilen Fatih Terim, idman öncesinde ilk teknik basın toplantısını gerçekleştirecek. Ulusal takımımızın Brezilya yol haritasını büyük ölçüde belirleyecek olan iki kritik karşılaşmadan ilki olan Andorra maçı, 6 Eylül Cuma 21.00’de Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda oynanacak.

 


Kaybetme lüksü yok
Andorra maçının ardından İstanbul’a gelecek olan A Milli Takım, 2 gün Kasımpaşa Tesisleri’nde 10 Eylül’de oynanacak olan Romanya maçına hazırlanacak. Ulusal takım, 9 Eylül’de ise Bükreş’e giderek maç saatini bekleyecek. Millilerimizin yoluna devam etmesi için tüm maçlarını kazanması yetmeyecek ve rakiplerinin aralarında yapacağı karşılaşmalarda kaderimizi etkileyecek. Ancak millilerimizin Brezilya yolu oynayacağı bu iki maçta alınacak bir beraberlikle bile kapanacak. Ay-yıldızlı ekibimizde Andorra ve Romanya maçlarından 6 puan kazanılırsa gözler sonraki maçlara çevrilecek. Millilerin, Estonya ile deplasmanda, Hollanda ile içeride yapılacak maçları da kazanması gerekecek.

 


Kazanmak yetmiyor
Millilere kritik Brezilya yolunda sadece kazanmak yetmiyor. Ulusal ekibimiz kendisi kazanırken bizden dört puan önde olan Macaristan ile, 3 puan önde bulunan Romanya’nın da puan kaybetmesini bekleyecek. Ancak Romanya’yı deplasmanda yenmemiz, bize bir avantaj getirecek. Daha sonra grupta kalan iki karşılaşma da bizim için çok önemli olacak. 53 takımın 9 grupta mücadele ettiği 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grup maçları sonunda, gruplarını ilk sırada tamamlayacak 9 takım finallere direkt katılacak. En iyi 8 grup ikincisinin oynayacağı play-off turu sonunda 4 takım daha Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanacak.