Sevgili Türk halkı

İktidara ne oluyor? Silivri’ye gidecek otobüsleri yasaklıyorlar, firmalara, yolculara neye dayandığı anlaşılmayan cezalar veriyorlar, yola çıkmış insanlar durduruluyor, onlar da ne yapıyorlar, böreklerini, sarmalarını “özgürlük nöbeti” dedikleri bu duraklamalarda yiyiyor, halay çekiyor, harmandalı oynuyor, slogan atıyor, türkü, marş söylüyor, sabaha kadar orada gerçekten de nöbet tutuyorlar.
Biz dayanıklı bir halkızdır. Ramazanlarda oruçlu ağızlarla ekin biçer, kışın yağmur altında zeytin toplarız. Fabrikalarda, inşaatlarda, tersanelerde, maden ocaklarında ölürüz.
Ama iş öyle bir raddeye gelir ki bu sevgili halk şalvarlı kadınlarıyla, kasketli erkekleriyle bayrağı kapıp çıkar, eylem yaparlar. Belki de bu kadar çilekeş oldukları için o kadar demokrattırlar. Ama bu son hadise artık durumun garip bir hal almaya başladığını gösterdi. İnsan Süleyman Demirel’in ‘yollar yürümekle aşınmaz’ lafının bu iktidarın yaptıkları yanında ne kadar vakur durduğunu düşünüyor.
Halkı Silivri tarlalarında yürürken görünce gözlerim doldu. İstiklal Savaşı’nda da böyle manzaralar olduğunu fotoğraflardan hatırlıyorum. İşi tarlaları yakmaya kadar götürdüler. Sanki mağduriyete uğrayan onlarmış gibi insanları gaza boğdular. Hadi diyalektiği bilmiyorlar diyelim ’ezvac sırrı’ denilen ilahi gerçeği de mi bilmiyorlar. Bu olayların bir gün zıddına döneceğini düşünemiyorlar mı? Bekleyeceğiz.
Kışın dondurucu soğuğuna, yazın yakıcı sıcağına aldırmadan yollara düşen sevgili Türk halkını selamlıyorum. Onlar cumhuriyetlerinin yasalarına uyuyor ve ’vatan sevgisi imandandır’, derler, iman ve inanç gücüyle zulme karşı duruyorlar. Koskoca bir genelkurmay başkanını bir teröristbaşıyla aynı kefeye koyuyorsunuz ha? Bunu varoşlardaki, köylerdeki halk bile anlıyor. Onların da canını yaktınız 2B’lerle,  4C’lerle, TOKİ’lerle.
Ellerdeki Atatürk bayrakları var ya, dillerdeki Atatürk sevgisi var ya en büyük güveni bunlar veriyor. Çakıltaşı edebiyatı yapmayayım da şöyle söyleyeyim: Siyonist haramilere verilecek bir karış toprağımız bile yok.
Bayram sadece eğlenmek, neşelenmek değildir. Aynı zamanda ibadettir. Bayramda kurtuluşumuz için dua edin. Atatürk de Meclis’i açarken Hacı Bayram’da böyle dua etmişti.
Düzeltme: Yazımı bilgisayarda yazdırırken Binbaşı Reşat adı, Rıfat olarak anlaşılmış. Binbaşı Reşat, Çiğiltepe’yi Atatürk’e söz verdiği saatte alamadığı için intihar eden kahramanın adıdır.

Yazarın Diğer Yazıları