Toprak satışında artışa MHP öfkesi

Toprak satışında artışa MHP öfkesi
Toprak satışında artışa MHP öfkesi

Pontus torunlarına cesaret!
AKP’nin yabancılara toprak satışında sınırı 2.5 hektardan 30 hektara çıkarmasına tepki, MHP’li İsmet Büyükataman’dan geldi: İstiklal Harbi sırasında Rum Pontus devleti kurmaya yeltenenlerin torunları, Trabzon Boztepe’yi mesken tutarsa ne olacak?

 

Büyükataman’dan toprak satışına “Pontus”lu tepki

Yabancılara toprak satışının 30 hektara çıkarılmasına tepki gösteren MHP Genel Sekreteri Büyükataman, AKP iktidarının tarihten ders almadığını söyledi.

Haber : Fatih Erboz
Hükümetin yabancıya toprak satışında aldığı kararlar muhalefetin büyük tepkisini çekti. Son olarak satışta kısıtlama oranının 2,5 hektardan 30 hektara çıkarılmasına MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman sert tepki gösterdi. Büyükataman, “Yasanın yılmaz savunucusu olan Trabzonlu Bakan Erdoğan Bayraktar, İstiklal Harbi sırasında Rum Pontus devleti kurmaya yeltenenlerin torunları Trabzon Boztepe’yi mesken tutarsa ne diyecektir” dedi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan İsmet Büyükataman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması isteğiyle verdiği soru önergesinde, tarihten ders alınamadığını kaydetti. Büyükataman, “Abdülhamit Han’ın” ecdadın kanıyla alınan yer parayla satılamaz “ dediği toprakları satmaya kalkıyorsunuz. Trabzon’u Pontus Rum’una, Erzurum’u Ermenilere mi satacaksınız. Mayınlı arazilerde olduğu gibi burada da işinize geldiği gibi mi hareket edeceksiniz?” dedi.


İsrail örneği
Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yabancılara toprak satışında kısıtlama oranının 2.5 hektardan, 30 hektara çıkarılması yönündeki çalışmaların 2012 yılında bitirileceği yönündeki açıklamalarını hatırlatan Büyükataman YENİÇAĞ’a şöyle konuştu: “Tarih tekerrürden ibaret olmasına rağmen anlaşılan bazı devlet adamlarımız bu sözden hiç ders almamışlar. 100 yıl önce Filistin’de toprak alarak İsrail Devleti’nin önünü açan siyonist süreci hiç hatırlamıyorlar. 100 yıl önce zorlu ekonomik şartlar altında bulunan Osmanlı Devleti ile bugün hayati derecede dış borç bağımlılığı bulunan Türkiye Cumhuriyeti arasındaki benzerliği gözden kaçırmamak gerekir. Türkiye zor ekonomik şartlar altında olmasına rağmen, bunu pembe tablolar ile vatandaşlardan gizleyenlere vaat edilenler acaba nedir ki yabancılara toprak satışının propagandası yapılmaktadır? 2012 yılında TBMM’den geçirilmesi planlanan yasa sayesinde mayınlı arazilerin yabancılara satışı mümkün olacak mıdır? Yasanın yılmaz savunucusu olan Trabzonlu Bakan Erdoğan Bayraktar, İstiklal Harbi sırasında Rum Pontus devleti kurmaya yeltenenlerin torunları Trabzon Boztepe’yi mesken tutarsa ne diyecektir?” Büyükataman, Erzurum Milletvekili Bakan Recep Akdağ ve Erzincan Milletvekili Bakan Binali Yıldırım’a da seslenerek, “Akdağ ve Yıldırım, bölgelerinde ABD vatandaşı Ermeniler toprak satın aldıklarında oy aldıkları vatandaşa acaba ne cevap vereceklerdir? ” dedi.