Trabzonspor'da hedef liderlik

Trabzonspor'da hedef liderlik
Halilhodzic’in gönderilmesinin ardından ayağa kalkan ancak Torku Arena’da camiasına hüsran yaşatan Trabzonspor, gözünü UEFA Avrupa Ligi’ne çevirdi. 3-0’lık yenilgiyi unutmaya çalışan bordo-mavililer, deplasmanda Varşova’yı yenerek gruptan lider çıkmayı planlıyor

Süper Lig’de geride kalan 12 haftada istediği konuma gelemeyen Trabzonspor’da gözler UEFA Avrupa Ligi’nde perşembe günü oynanacak olan Varşova maçına çevrildi. Bordo-mavililer, Ersun Yanal’ın takımın başına geçmesiyle birlikte kısa sürede fırtına gibi eserek tarihi başarılara imza attı. Karadeniz ekibi 15 günde peş peşe oynadığı 3 maçta Galatasaray’ı (3-0), Gençlerbirliği (4-1) ile Metalist Kharkiv’i (3-1) farklı skorlarla geçti. Ancak Beşiktaş karşısında aynı başarıyı gösteremeyen bordo-mavililer, Konya’daki 3-0’lık mağlubiyeti unutmak için Polonya temsilcisini deplasmanda yenmenin hesaplarını yapıyor. Ligin tam tersi Avrupa’da bu sezon destan yazan Fırtına, gruplardan çıkmayı garantilediği UEFA Avrupa Ligi’nde dış sahada karşılaşacağı grup lideri Legia Varşova’yı geçip, birinci olarak bir üst tura çıkmayı planlıyor.
Bu yenilgi kaza oldu
Takımının başında çıktığı 5 maçta 3 farklı galibiyet, 1 beraberlik ve bir de yenilgi gören teknik direktör Ersun Yanal, Polonya’daki kritik maç öncesi kolları sıvadı. Yanal, öğrencilerine Beşiktaş karşısında alınan ağır yenilgiyi unutturmak için olağanüstü gayret gösteriyor. Ara vermeden Varşova maçının hazırlıklarına başlayan genç teknik adamın, Konya dönüşü futbolcularla yaptığı toplantıda, “Dün kötü bir günümüzdü. Hepimiz sahada kaybolduğumuzun farkındayız. Ancak bunu bir kaza olarak görüp önümüze bakmalıyız. Perşembe gönü oynayacağımız Varşova maçı bizim için çok önemli. Bu karşılaşmayı kazanırsak hem bir üst tur için önemli avantaj sağlayacağız, hem de bu sene daha yüzü gülmeye başlayan camiamızın son üzüntüsünü unutturmuş olacağız. Size güveniyorum” dediği belirtildi.
Papadopoulos kızağa mı
Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Beşiktaş mağlubiyetinden sonra önemli bir karar aldığı iddia edildi. Bir yandan takımını Varşova maçına motive etmeye çalışan tecrübeli çalıştırıcının bir yandan da yenilgide hataları olan ve kötü bir performans sergileyen bazı oyunculara çok kızdığı ve eleştirdiği belirtildi. Özellikle Avraam Papadopoulos’un yaptığı hataya oldukça kızan Yanal’ın ikinci golden sonra oyundan aldığı Yunan savunma oyuncusunu gösterdiği kötü oyun nedeniyle kızağa çekebileceği ileri sürüldü. Sezon başında Vahid Halilhodzic’in bonservis ücreti ödemeksizin transfer ettiği futbolcunun yaptığı hatalar ve fizik olarak hazır olmayışı yüzünden bir sonraki maçta kadroda olmayabileceği aktarıldı. Ayrıca Trabzon yerel basınında oyuncunun sözlemesinin 1 senelik olduğuna dikkat çekilerek gönderilme olasılığından bahsedildi.