10 seçim kaybeden başarıdan bahsedemez

10 seçim kaybeden başarıdan bahsedemez
MHP’den ihraç edilen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi seçimlerdeki ağır yenilginin faturasını Devlet Bahçeli’ye kesti

Girdiği 10 seçimi kaybetmiş bir liderin başarıdan söz edemeyeceğini belirten Behçet Saatçi, “Bahçeli’nin ve etrafının bir tek görevi var, MHP’yi yok edip, çekip gitmek. İktidara gelmek isteyen siyasi parti böyle davranamaz” dedi . 

 

10 seçim kaybeden başarıdan bahsedemez

MHP’den ihraç edilen Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi, seçimlerde alınan ağır yenilginin faturasını Devlet Bahçeli’ye kesti. “Ben dışarıdayım diye eleştirmiyorum. Ben ülkücüyüm” diyen Saatçi şunları söyledi:

Beni ihraç etti ama ülkücülüğümü alamaz. Biz eninde sonunda o parti içinde Allah ömür verirse mücadelemizi sürdüreceğiz. Bahçeli, tek adam tavrıyla davranıyor. Onu attım, bunu attım, onu aday yaptım, bunu istemiyorum.... Partinin organları vardır, partinin danışılacak meclisleri vardır. MYK’sı vardır, disiplin kurulu vardır. Bunların hepsi emir eri gibi, askeriyede bile böyle bir sistem kalmadı artık. Böyle bir şey var mı?

Ancak başarılı olursun bunları yaparsın, 10 seçime girmişsin 10’unda da sırtın yerden kalkmamış, ben başarılıyım, dik duruşu sergiliyorum, hangi dik duruşu sergiliyorsunuz?

İkbal beklentisi içinde olmadığını kaydeden Saatçi, “Bizim çoluğumuzun, çocuğumuzun günahı ne?” diye sordu. Saatçi, “Aday seçimi yanlış. Tabana bakmıyor. Etrafına bir avane topladı, bunlar yanlışını söylemiyor. Yönetici için en büyük yanlışlık budur. Her şeye yaptığınıza evet denmesidir. Mansur kötü, Sinan kötü, Behçet kötü, Meral kötü... Benim Grup Başkanvekilim olacak, Meclis başkanvekilim olacak, bununla ilgili bir takım çirkin iddialar ortaya atılacak ve ben gök kubbeyi yıkmayacağım? Dik duruş, her şeyden önce kendi etrafına sahip çıkmakla olur” dedi.

Saatçi, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Bahçeli’nin ve etrafının bir tek görevi var, MHP’yi yok edip, çekip gitmek. İktidara gelmek isteyen siyasi parti böyle davranamaz. Günahtır... Devlet Bahçeli ile olmuyor, çekil kenara artık! Ben genel başkan yardımcısı olacağım, benim ilimde, MHP’nin 1980 öncesi kalesi olan yerde çıkamayacağım, böyle olur mu? Osmaniye’de AKP geçecek, böyle bir şey olmamalı. Bir sürü il başkanı dışarıda. Şu anda MHP Genel Merkezi’nde Sayın Genel Başkan ve yönetim kadrosunun kalitesi, dışarıda ihraç edilen arkadaşların yanına yaklaşamaz. Çok da iddialı laf ediyorum.”

Partide kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Behçet Saatçi, “Rusya ABD ile anlaşıyor, biz ülkücüler kendi aramızda kucaklaşamıyor, anlaşamıyoruz. Gün birlik dönemi, kucaklaşma dönemi. Artık kucaklaşırsak bu iş olur. Biz yüzde 11’lerdeyiz. HDP’nin gerisindeyiz. Camianı alırsın, yukarılara taşırsın, yüzde 18 oyu, yüzde 28, 38 yaparsın, ayağının altını öperiz. Bahçeli’nin şahsında bir sorunumuz yok. Genel Başkan’ın odasında insanlara gösterdiği tevazuya hangimiz bir şey diyebilir. İyi insan ayrı, liderlik ayrı. Liderlik başarıdır, siyasi partilerin amacı başarıdır, iktidara gelmek için kurulur” diye konuştu.