En golcü sezonunda ödülü kaptı

En golcü sezonunda ödülü kaptı
En golcü sezonunda ödülü kaptı

Fenerbahçeli Stoch, kariyerinin en çok golünü attığı sezonda Ferenc Puskas anısına verilen "Yılın Golü" ödülünün sahibi oldu

Fenerbahçeli futbolcu Miroslav Stoch, kariyerinin en golcü sezonunda "Yılın Golü" ödülünün sahibi oldu.
Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Gençlerbirliği'ni 6-1 yendiği maçta attığı şık golle FIFA'nın efsane Macar futbolcu Ferenc Puskas anısına düzenlediği yarışmada zirveye çıkan Slovak futbolcu, en golcü sezonunu geçirdiği 2011-2012'de kariyeri için önemli bir ödülü kazandı.

 

Spor Toto Süper Lig'de sarı-lacivertli formayla 68 maçta 14 golü bulunan Stoch, attığı gollerin çoğunluğunu tıpkı kendisine ödül getiren golde olduğu gibi, ceza alanının dışından yaptığı vuruşlarla kaydetti. Fenerbahçe'deki ilk sezonunda 2010-2011'de 2 gol atan, 2011-2012 sezonunda ise 12 golle takımına büyük katkı sağlayan Slovak oyuncu, bu sezon ligin ilk yarısını golsüz tamamladı.

 

Slovakya'nın FC Nitra takımından 2006-2007 sezonunda Chelsea'ye transfer olan, 2009-2010 sezonunda İngiliz kulübün Twente'ye kiraladığı Stoch, Hollanda temsilcisinde o sezonu 10 golle tamamladı.

 

Twente'de geçirdiği başarılı sezonda (2009-2010) şampiyonluk yaşayan Slovak futbolcu, 2010-2011 sezonunda da Fenerbahçe formasıyla lig şampiyonluğu elde etmişti.

 

Günay: "Stoch, kulübümüze de Türk sporuna da onur verdi"

 

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, Stoch'un aldığı bu ödülle sarı-lacivertli kulübün yanı sıra Türk sporuna onur verdiğini ifade etti.

 

Slovak futbolcuya başarılı bir kariyer dileyen Günay, "Miroslav Stoch bizim formamız altında böyle bir ödülü alarak hem kulübümüze hem de Türk sporuna onur vermiştir. Geleceği olan yaşı genç bir futbolcudur. Uzun yıllar da Fenerbahçe'ye başarıyla hizmet edecek bir oyuncudur" diye konuştu.