Bayır-Bucak yoğun bombardıman altında

Bayır-Bucak yoğun bombardıman altında
Suriye’ye ait birlikler, Rus jetlerinin desteğiyle Türkmenlerin yoğun olduğu Bayır-Bucak bölgesindeki birçok köye saldırı başlattı. Yerel kaynaklar, saldırılarda misket bombası kullanıldığını bildirdi.

SURİYE’nin Lazkiye kırsalındaki Bayır-Bucak Türkmen bölgesi, deniz, kara ve havadan yoğun bombardımana tutuluyor. Suriye ordusuna ait birlikler, Rus jetlerinin desteğiyle dün sabahın erken saatlerinden itibaren bölgedeki birçok köye aynı anda saldırı başlattı. Yerel kaynaklar, bölgedeki birçok köyün yoğun bombardımana tutulduğunu ve saldırılarda misket bombası kullanıldığını bildirdi. Çatışmaların, Kızıldağ, Fırınlık, Kırkaltı, Avanlı ile Derhanne köylerinde yoğunlaştığı, Türkmen birliklerin önceki gün kaybettikleri, stratejik öneme sahip, Kızıldağ tepesini yeniden almak için operasyon düzenlediği öğrenildi. Öte yandan, Türkmen Dağı’nın komşusu olan Cebel Ekrad bölgesine de yoğun bombardıman yapılıyor. Bölgeye hakim olması nedeniyle stratejik önem taşıyan Kızıldağ, son 15 günde 4 kez el değiştirmiş, 1 hafta önce Türkmenlerin eline geçmişti. Suriye ordusunun yaptığı operasyonda Kızıldağ’ın büyük bölümünü ele geçirmişti.

Böyle savaş olur mu?
Bu arada Eskişehir’de, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eskişehir Temsilciliği tarafından “Türkmen Cephesinde Neler Oluyor” konulu konferans düzenledi. Osmangazi Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği  Genel Başkanı Murat Özer, Türkmen Cephesi Türkmen Murad Tugay Komutanı ve Siyasi Sözcüsü Muhammed Şimal ile çok sayıda davetli katıldı. Suriye’de suçsuz insanların öldürüldüğünü ifade eden Murat Özer, “O gün ‘Kobani’ dedikleri yer için ülkenin her yerini yangın yerine çevirenler ‘Eğer Kobani düşerse Ankara da düşer’ diyenlerin bugün Türkmen Dağı’nda katliam olurken hiçbir şey söylemediklerine şahit oluyoruz. Hiçbir şey söylemedikleri gibi ‘Hayır yalan söylüyorsunuz. Orada katliam falan yok’ diyorlar. Tabii ki, katliam yok size göre. Rusya’nın, ABD’nin ve bütün emperyal güçlerin beslemesi olarak bu ülkede 50 bin Müslümanı, 50 bin insanımızı öldüren sizin gibi taşeronlar için tabii ki bir katliam yok. Rusya’yı çağırıyorlar. Bütün dünyayı üzerlerine topladılar. Böyle bir savaş tarihte var mıdır? Elinde silahı olmayan, elinde kazması ve küreği dahi olmayan insanların verdiği bir savaştan bahsediyoruz. Suriye halkının bugün kendini savunmak için, vatanını, namusunu, ırzını korumak için ortaya çıkmış halkın herhangi bir askeri tecrübesi yok” dedi. 

Her yerde varız
Türkmen Sultan Murad Tugayı Siyasi Sözcüsü Albay Muhammed Şimali de “Dünyanın hepsi Esad’in düşmesini istemiyor. Bizle kalan sadece Türkiye, Arabistan ve biraz da Katar. Türkmenler nerede? Bizler Suriye’nin her bölgesinde varız. Halep’te Türkmenler bir cephe DAİŞ’le, bir cephe PKK’yla, bir cephede rejimle ve havadan da Rusya uçaklarıyla savaşıyor. Allah razı olsun Türkiye bize destek veriyor”  diye konuştu. (AA)