CHP’de birinci gündem MİT izlemeleri

CHP’de birinci gündem MİT izlemeleri
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, “CHP’yi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) izliyor” sözleri üzerine çok sayıda milletvekili soluğu başkanlarının yanında aldı. Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, “Her adımını izliyoruz diye Erdoğan kendisi söyledi. Çekindiğimiz bir şey yok” dedi.

CHP’de birinci gündem MİT izlemeleri

Mahmut Tanal ise, milletvekili makam telefonlarının dinlediği ve ortak internet ağından bilgisayarlardaki yazışmalarının kayıt altına alındığına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Tanal, sahte MİT belgeleriyle Meclis’te dolaşan 5 kişiyle ilgili olarak, “Bana gelen oldu” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “CHP’yi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İzliyor” sözleri kamuoyunda tartışma yaratırken vekilleri de merak sardı. Açıklamanın duyulmasının ardından çok sayıda milletvekili soluğu Kılıçdaroğlu’nun yanında aldı. Edinilen bilgilere göre CHP’de birinci gündem maddesi MİT oldu. Milletvekilleri ile Kılıçdaroğlu, “Dersim” ve “Özür” tartışmalarının bir merkez tarafından koordine edildiği bilgisi edindiğini açıkladı. Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eleştirileri karşısında “Cemaati” işaret ettiklerini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, bu açıklamaların inandırıcı olmadığını söyledi. AKP’nin uzun bir dönem CHP’yi Alevi partisi olarak adlandırdığına vurgu yapan Kılıçdaroğlu, yeni süreçte ise aksini dillendirmeye başladıklarını ifade etti. Alevi seçmenin CHP’den uzaklaştırılmak istendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:  

Sürekli ısıtıyorlar
“Bizi dinlediklerini biliyoruz. TV’lerde bir takım insanlara bilgi ve belge vererek, Dersim olaylarını sürekli ısıtıyorlar. CHP’ye önce Alevi partisi diyorlardı. Şimdi Alevileri bizden koparmaya çalışıyorlar. Ulusalcılara bir takım bilgiler ulaştırmaya çalışıyorlar. CHP’yi sürekli eleştiren televizyonlarda bir ekip var. CHP’yi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar.” Kemal Kılıçdaroğlu, Dersim tartışmalarında doğru adresin Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı olduğunu söyledi. Bilgi ve belgelerin Başbakanlık ile Genelkurmay’da olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Dersim ile ilgili kayıtlar Başbakanlık’ta Genelkurmay Başkanlığı’nda var. Açsınlar herkes gerçeği bilsin. Biz biliyoruz, kamuoyuda öğrensin” dedi.

Kasetler hafızalarda
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun elinde somut bilgiler olduğu için böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldığını söyledi. Seçim yaklaştıkça AKP’nin muhalefet partileri içinde tartışma çıkaracak konulara el attığını kaydeden Tezcan, “AKP, seçim öncesinde özel operasyonlarla muhalefeti parçalama peşinde. Kılıçdaroğlu da ciddi bir duyum aldı bu duyumu da kamuoyuyla önceden paylaştı ki, kamuoyu bu konuda hazır olsun. Seçim dönemlerinde kaset operasyonları biliyoruz” dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili kasetten bilgi sahibi olduğunun ortaya çıktığını öne süren Bülent Tezcan sözlerini şöyle tamamladı:  “MİT operasyonuyla muhalefet siyaset yapamaz hale getiriliyor. Kılıçdaroğlu daha fazla bilgi paylaşamaz. ‘Her adımını izliyoruz’ diye Erdoğan kendisi söyledi. Somut bilgileri Kılıçdaroğlu paylaşır isterse. Bizim çekindiğimiz bir şey yok.”