Sigorta Şirketi, bilirkişi, herkes araştırdı inceledi, karar verildi: Suçlu

Sigorta Şirketi, bilirkişi, herkes araştırdı inceledi, karar verildi: Suçlu
İzmir'de aracıyla çarptığı köpeği tedavi ettiren sürücünün 5 bin 380 liralık masrafının sigorta tarafından karşılanmadı. Olayı, Sigorta Tahkim Kurulu'na taşıyan sürücü aldığı cevap karşısında şoke oldu. Tahkim Kurulu benzer bir olayda masrafları sigorta karşılamasına karar verirken, bu kez sigorta şirketini haklı buldu, masrafları ödemedi.

İzmir'de bir sürücü, aracıyla çarptığı sokak köpeğini tedavi ettirdi, 5380 liralık masrafı sigorta şirketinden istedi. Anlaşmazlık çıkınca, konu Sigorta Tahkim Komisyonu'na taşındı. 2016'da benzer bir olayda "Kedinin tedavi masraflarını sigorta şirketi ödemelidir" kararı veren komisyon, bu kez "Köpek bitkilerin arasından çıkmış" diyerek, sigorta şirketini haklı buldu.

Sigorta şirketinden olumsuz yanıt alan sürücü, Hayvanları Koruma Kanunu’nun “Bir hayvana çarpan ve ona zarar veren sürücü, onu en yakın veteriner hekim ya da tedavi ünitesine götürmek veya götürülmesini sağlamak zorundadır” şeklindeki 21. maddesini örnek göstererek Sigorta Tahkim Komisyonu’na başvurdu.

BİTKİLER ARASINDAN YOLA FIRLADI

Başvuruyu inceleyen komisyon, “Tutanakta sokak köpeğinin bitkiler arasından yola fırladığı ve sigortalı aracın sürücüsünün herhangi bir kusurunun olduğu belirtilmiştir” diyerek, sigorta şirketini haklı buldu. Sigortalıya herhangi bir para ödenmesine gerek olmadığı yönünde karar verdi.

Benzer bir olay 2016’da İstanbul’da gelmiş, bir sürücü çarptığı kediyi tedavi ettirip, ödediği parayı sigorta şirketinden istemişti. Sigorta şirketinin kabul etmemesi sonucu olay Sigorta Tahkim Komisyonu’na gitmiş, komisyon şirketi haksız bularak, Hayvanları Koruma Kanunu’nun 21. maddesini örnek göstererek masrafların sigortalıya ödenmesine karar vermişti.

İlgili Haberler