Herkese deli gibi mesaj atıp enflasyon farkını istiyorlar. Enflasyonu fırsat bilen sigorta şirketleri soyguna devam ediyor

Herkese deli gibi mesaj atıp enflasyon farkını istiyorlar. Enflasyonu fırsat bilen sigorta şirketleri soyguna devam ediyor
Yüksek enflasyonu fırsat bilen sigorta şirketleri müşterilerini rahatsız ederek mesaj gönderiyor. Söz konusu mesajda sigorta şirketleri günü gelmeden enflasyon farkını istiyorlar. 

Türkiye ekonomisi enflasyonla mücadele ediyor. 

Enflasyon rakamları, sigorta şirketlerini yakından ilgilendiriyor. 

Ücretlerin belirlenmesinde enflasyon oranları da kilit bir rol oynuyor. 

Vatandaş ekonomik kriz nedeniyle zor günlerden geçiyor. Vatandaş böyle zor süreçlerden geçerken sürekli artan enflasyon rakamları da zor durumda bırakıyor. 

TÜİK''e göre, tüketici enflasyonu temmuzda yüzde 79,60''a yükseldi. ENAG''a göre ise temmuz enflasyonu yüzde 176,07 oldu. 

Bu rakamların ardından Türkiye''deki sigorta şirketleri de vatandaştan daha günü gelmeden konut sigortası ücretini yatırırken enflasyon farkını da dahil etmesini istiyor. 

Öte yandan sadece bir konut sigortası bulunan bir vatandaş 200-250 bin liralık konut için ödemesi ortalama bedeli 261 TL''ye kadar çıkıyor.

Sigorta şirketinden müşterilere gelen mesaj şöyle: 

"Konut sigortanız kapsamında gerçekleşebilecek hasarların eksiksiz ödenebilmesi için konut poliçenizdeki sigorta bedellerinin güncel olması önemlidir. Özellikle bina ve eşya bedellerinde enflasyon artışlarından kaynaklanan değişimi göz önünde bulundurarak, sigorta bedellerinizin güncellenmesi için yenileme döneminizi beklemeden acenteniz ile görüşmenizi önemle tavsiye ederiz."

İlgili Haberler