Şimdi virüsü kapmayan da kapacak. Bu işin sonucunu herkes biliyor

Şimdi virüsü kapmayan da kapacak. Bu işin sonucunu herkes biliyor
Korona önlemleri kapsamında 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma ilan edildi. Vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın tam kapanma sürecine denk gelmesiyle memleketlerine ve yazlıklarına gitmek için yola çıkanlar TEM ve d-100 yolu Kocaeli geçişinde yoğunluğa neden oldu.

Ülke genelinde uygulanacak 17 günlük tam kapanmanın başlamasına saatler kala yola çıkanlar, TEM ve D-100 kara yolu Kocaeli geçişinde yoğunluk oluşturdu. Anadolu’ya akın edenler yeni bir tehlikeyi akıllara getirdi. Göçler koronanın yayılmasına sebep olabiliceği tartışmalar arasında.

İBB''nin mobil uygulamasına göre, trafik yoğunluğu 11.00 itibarıyla yüzde 60 olarak ölçüldü.

TEM yolu Korutepe mevkisinde, sabah saatlerinde uzun araç kuyrukları oluştu. D-100 kara yolunu kullananlar ise İzmit geçişinde yoğunluğa neden oldu. Sürücüler, düşük hızda ilerledi. Yoğunluğun gün boyu devam etmesi bekleniyor.

İstanbul''dan ayrılan sürücülerin oluşturduğu yoğunluk, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışından başlayarak TEM Otoyolu''nda devam etti ve Sultanbeyli''ye kadar sürdü. Sürücülerin neden olduğu trafik, Ataşehir Ferhatpaşa Mahallesi mevkiinde havadan görüntülendi. TEM Otoyolu''ndaki trafik yoğunluğu sürüyor.