Buzdolabından çıkan adam cumhurbaşkanı oldu

Buzdolabından çıkan adam cumhurbaşkanı oldu
Sırbistan’da Pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimleri yapıldı. Aleksandar Vucic, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 milyon 245 bin oy ile oyların yaklaşık yüzde 59,9-61’ini alarak seçimleri kazandı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, rakiplerinden Zdravko Ponos’un yüzde 17,7, Milos Jovanovic’in yüzde 5,9, Milica Djurdjevic Stamenkovski’nin yüzde 4,5, Bosko Obradovic’in yüzde 4,4, Stojkovic''in yüzde 3,15, Branka Stamenkovic''in yüzde 2, Misa Vacic''in ise yüzde 0,9 oy aldığını açıkladı.

"Aleksandar Vucic - Birlikte Her Şeyi Yapabiliriz" liderliğindeki listenin, mecliste yaklaşık 124-125 sandalye ile oyların yüzde 44''ünü kazandığını belirten Vucic, seçimlere yaklaşık 3 milyon 800 bin kişi katıldığını söyledi.

Vucic,"Halkıma müteşekkirim ve önümüzdeki süreçte çalışıp çabalayıp daha birçok şeyi başarmalıyız." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic televizyonda yayınlanan canlı yayına buzdolabının içine girerek katıldı. Canlı yayına stüdyoda bulunan buzdolabına giren Vucic, sunucu tarafından kapısı açılan buzdolabının içinden elinde kavanozla çıktı. 

Vucic, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Herkes benden o kadar sıkılıyor ki buzdolabından çıkacağımı düşünüyorlar" ifadesini kullanmıştı.

Sırbistan''da halk, 3 Nisan pazar günü parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandığa gidecek. 2017 seçimlerinin kazananı olan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yeniden aday oldu.

 

İlgili Haberler