Şırnak'ta askeri hareketlilik

Şırnak'ta askeri hareketlilik
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin  terör örgütü PKK'ya yönelik 'Pençe Yıldırım' ve 'Pençe Şimşek' operasyonları ile 'Eren Cudi-Besta' operasyonlarının yürütüldüğü Şırnak'ta askeri hareketlilik devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri''nin (TSK) Irak''ın kuzeyinde yürüttüğü ''Pençe-Şimşek'' ve ''Pençe-Yıldırım'' operasyonlar sonrası dün İçişleri Bakanlığı tarafından ''Eren-13 Cudi-Besta'' operasyonunun başlatıldığı Şırnak''ta askeri hareketlilik sürüyor. Şırnak 23''üncü Piyade Tümen Komutanlığı''ndan kalkan Sikorsky helikopterler ile operasyon bölgesine personel taşınırken, ''ATAK'' tipi taarruz helikopterleri ile PKK''lı teröristlere ait hedefler ateş altına alındı.

''Pençe Yıldırım'' ve ''Pençe Şimşek'' operasyonları kapsamında şu ana kadar 42 terörist, etkisiz hale getirilirdi.  Güvenlik güçleri, mayın ve el yapımı patlayıcı tuzaklarını da tek tek imha ediyor. Mehmetçik, her sığınak, barınak ve mağaraya girerek, PKK’lı teröristlerin izini sürüyor. Belirlenen sığınak, barınak ve mağaralar komandolar tarafından tahrip edilerek, kullanılamaz hale getiriliyor.

''Pençe Yıldırım'' ve ''Pençe Şimşek'' operasyonlarının yanı sıra iç güvenlik operasyonları kapsamında, Şırnak bölgesinde de ''Eren-13 Cudi-Besta'' operasyonu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı''nın sevk ve idaresinde sürdürülüyor. Jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucularının yer aldığı operasyonda, Irak sınırının sıfır noktasındaki Cudi Dağı''nda gece boyunca hareketlilik devam etti. Güvenlik güçleri, Cudi Dağı''ndaki operasyon sırasında gece aydınlatma fişekleri kullanarak, teröristleri takibe aldı. (DHA)

İlgili Haberler