Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin Akit TV'ye çıktı

Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin Akit TV'ye çıktı
Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin, Akit TV'de "Kırmızı Masa" adlı programa konuk oldu. Ali Nesin, programda babası Aziz Nesin'in ölümden döndüğü Sivas Katliamı'na ilişkin de konuştu.

Yazar Aziz Nesin''in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin, Akit TV''de Muharrem Coşkun''un sunduğu "Kırmızı Masa" programına konuk oldu.

Matematik Köyü kurucusu Ali Nesin, programda babası Aziz Nesin ile ilgili bilinmeyenleri, Osmanlıca merakı ve öğrenme yöntemi, din, laiklik, Atatürk, eğitim ve ateizm konusundaki görüşlerini anlattı.

Ali Nesin, anayasa ve devletle ilgili yorumlarının ardından babası Aziz Nesin''in ölümden döndüğü Sivas Katliamı''yla ilgili de konuştu.

"SİVAS''IN YİĞİT EVLATLARI" DEMİŞLERDİ

Yeni Akit gazetesi Sivas Katliamı''nın yıl dönümünde davanın sanıkları hakkında “Sivas’ın yiğit evlatları” ifadelerini kullanmıştı. 

Muhammed Uzun imzalı haberde, “Müslümanların üzerine yıkılan Sivas’taki Madımak provokasyonunun üzerinden tam 27 yıl geçti” ifadeleri yer almıştı.

Haberde, “Kur’an’ın devri bitmiştir” diyerek İslam’a yönelik hakaret dolu sözler sarf eden Aziz Nesin’i protesto eden Sivas’ın yiğit evlatları ne yeniden yargılandı ne de otel yangınının gerçek failleri gün yüzüne çıkarıldı." denilmişti.