Galatasaray, Sivasspor'a karşı deplasmanda kazandı

Galatasaray, Sivasspor'a karşı deplasmanda kazandı
Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray ile Sivasspor mücadele etti. Sarı kırmızılılar, zorlu deplasmanda 2-1 galip gelerek 3 puanı aldı. Sarı kımızılıların golü Belhanda ve Arda'dan gelirken, Sivasspor ise penaltı kaçırdı.

Süper Lig’in 8. haftasında Galatasaray deplasmanda Sivasspor’a karşı mücadele etti..

4. dakikada Galatasaray'da Emre Kılınç'ın ceza yayı üzerinden çektiği şut savunmadan geri döndü.

Maçın ilk dakikalarında iki takım da kontrollü bir oyun oynuyor. 

Karşılaşmada 12 dakika geride kalırken topla daha çok oynayan taraf Galatasaray oldu. 

14. dakikada Galatasaray'da Omar'ın sağ kanattan yaptığı ortasına Arda kafayı vurdu, şutu üstten dışarı gitti.

Galatasaray, 18. dakikada öne geçti. Feghouli'nin pasıyla ceza sahasında topla buluşan Belhanda'nın köşeye gelişine vuruşu ağları havalandırdı.

Galatasaray, 25. dakikada 2. gol fırsatını kaçırdı. Babel'in pasıyla altıpasta topla buluşan Emre'nin vuruşu yandan dışarı gitti.

Galatasaray, 35. dakikada bir net pozisyon daha buldu. Feghouli'nin ceza sahası dışından çektiği şutunu kaleci Samassa güçlükle kornere çelebildi.

Sivasspor 42. dakikada penaltı kazandıSivasspor'da Kayode, ceza sahasında Marcao ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı ama maçın hakemi oyunu devam ettirdi. Sivassporlu oyuncuların yoğun itiraz ettiler. Maçın hakemi, VAR incelemesinin ardından penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Fajr topu üst direğe nişanladı.

İlk yarı, Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

Galatasaray, 48. dakikada farkı 'ye çıkardı. Belhanda'nın pasıyla ceza sahasının solunda topla buluşan Arda vuruşunda ağları havalandırdı.

Sivasspor, 71. dakikada gole çok yaklaştı. Gradel'in ceza sahası dışından çektiği sert şutunu kaleci Okan köşeden kornere çeldi.

Sivasspor, bu pozisyondan 4 dakika sonra ise aradığı golü buldu. Kullanılan köşe vuruşunu kaleci Okan uzaklaştırdı, ardından gelişen atakta ceza sahasının sağında topla buluşan Caner Osmanpaşa'nın vuruşu ağları havalandırdı.

Galatasaray, 78. dakikada net bir fırsatı değerlendiremedi. Feghouli savunma arkasına sızmıştı, ama önce kaleciyi, ardından rakip savunmacıları geçmek isterken şut açısı bulamadan topu kaybetti.

Karşılaşma Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.